Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista pokračoval v trestné činnosti

LOUNSKO - Kradl v bytových domech i v restauraci, seniorku připravil o peněženku. 

Několik krádeží i neoprávněné výběry z cizí platební karty má mít podle lounských policistů na svědomí dvacetiletý muž z Mostu.

V polovině prosince měl od svého bratra získat platební kartu cizí osoby, a přestože věděl, že karta nepatří bratrovi, společně s ním ji měl sedmkrát použít k platbám za alkohol a cigarety. Majitelce karty tím vznikla škoda ve výši 1.700 korun. Mladík byl policisty obviněn z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřován byl na svobodě.

Během února se měl v Podbořanech dopustit hned několika krádeží. Nejprve měl začátkem února v nočních hodinách ze společné chodby bytového domu odcizit dětský kočárek v hodnotě cca 3 tisíce korun. Když vyšlo najevo, že ho měl odcizit právě on, vydal kočárek policistům a ti ho vrátili majitelce.

Už o den později však v trestné činnosti pokračoval. Kolem poledne přišel do výdejního okénka restaurace a v nestřeženém okamžiku odcizil tablet sloužící k výběru jídelního menu v hodnotě nejméně 15 tisíc korun. Ten pak prodal za pouhých 1.200 korun.

V druhé polovině měsíce měl opět krást, tentokrát v jiném bytovém domě v Podbořanech. Ze společných prostor v přízemí domu měl odcizit dětské jízdní kolo v hodnotě 5 tisíc korun. Kolo se nakonec našlo a policisté ho zajistili.

Drzost dotyčného se stupňovala. Dva dny po poslední krádeži měl na ulici oslovit 85letou ženu s dotazem, jestli přispěje na pejsky. Ta mu dala dvacet korun a nakonec přišla o peněženku s finanční hotovostí ve výši 2.500 korun, kterou jí měl obratně vytáhnout z kabelky a poté utéct. O pár hodin později však policisté podezřelého zadrželi a umístili ho do cely. Jeho původní obvinění pak vyšetřovatel rozšířil o další krádeže. Mohl by tak znovu skončit ve vězení, odkud byl teprve v říjnu podmíněně propuštěn. V minulosti byl totiž opětovně odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 23. března 2021

vytisknout  e-mailem