Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista opět v akci

MOST - Vykradl pět aut a notně je poškodil, Dvě ženy včera přechod již nepřešly a další 

Osobní neshody řešil na veřejnosti
Podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a pokusu trestného činu ublížení na zdraví bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno litvínovskou policií 38 letému muži z Mostecka. Ten měl dle výsledků šetření policistů v jednom sportovním zařízení v Litvínově na místě veřejnosti přístupném po předchozí slovní rozepři napadnout 40 letého muže, kterého znal. Motivem útoku byly osobní spory soukromého charakteru. Podezřelý muž měl poškozeného udeřit do obličeje a způsobit mu zranění, se kterým napadený vyhledal lékařské ošetření s následnou pracovní neschopností delší jak sedm dnů. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

Recidivista opět v akci
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestných činů krádeže vloupáním a poškozování cizí věci 22 letého muže z Litvínova. Podle kriminalistů, kteří pachatele odhalili, měl obviněný vniknout v měsíci říjnu v různých litvínovských ulicích do pěti osobních vozidel. Používal přitom hrubé síly a vozidla notně poškodil. Auta vykrádal pod rouškou tmy a odnesl z nich zesilovač, reproduktory, dotykové panely, CD nosiče a další nalezené předměty. V jednom voze hodlal odcizit navigaci, což se mu nepodařilo, a tak odnesl alespoň součástku od navigace, která se mu nehodila a tak ji zahodil. Navigaci přitom poškodil. Odcizené věci prý prodával hned po krádežích neznámým osobám a peníze utratil. Policie zajistila jen malou část z lupu. Obviněný napáchal celkovou škodu ve výši 140 000 korun. Krádeží se dopustil i přesto, že byl loni za krádeže odsouzen třemi soudy. Policie pachatele stíhá na svobodě.

Dvě ženy na přechodu srazila auta
Další dvě dopravní nehody na přechodech šetřili včera mostečtí dopravní policisté. K první došlo v Litvínově. Krátce před 17 hodinou jela řidička osobního vozidla po ulici 9 května a u přechodu pravděpodobně přehlédla chodkyni, která vozovku přecházela ve směru k Prioru. Při střetu došlo k lehkému zranění 44 leté chodkyně. K hmotné škodě nedošlo. Alkohol u účastnic dopravní nehody nebyl zjištěn. Míru zavinění šetří Policie ČR.
Další dopravní střet vozidla s chodcem se stal v mostecké ulici J. Průchy. V 18 hodin jel řidič osobního automobilu od ul. J. Palacha do ulice J. Průchy, kde byl v uvedenou dobu zákaz vjezdu. Na přechodu pro chodce u odbočky k divadlu narazilo vozidlo do 61 leté ženy, která vozovku přecházela z pravé strany. Při střetu chodkyně utrpěla lehké zranění. Dechové zkoušky byly u řidiče i chodkyně negativní. Hmotná škoda nevznikla.  

Hudbu si už nepřehrál
Pro trestný čin krádeže stíhá mostecká policie 26 letého muže z Mostu. Tem měl tento měsíc v jedné mostecké ulici nedaleko centra města vniknout násilím do zaparkované škodovky. K vloupání došlo v noci a lapka z vozidla odcizil pouzdro s CD nosiči. Nedaleko místa vloupání byl přistižen policejní hlídkou. Policejní komisař muže obvinil a podal podnět na uvalení vazby. Muž byl nakonec propuštěn a jeho stíhání je vedeno na svobodě.

Mladík rozbil sklo
Přestupek proti majetku mladistvé osoby bude řešit přestupková komise mosteckého magistrátu. Té věc postoupili policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří šetřili poškození autobusové zastávky v Mostě. K ní mělo dojít minulý týden ve večerních hodinách, když mladistvý měl vhodit kámen do skleněné výplně zastávky a tuto poškodit. Poškozený majitel vyčíslil škodu na tři tisíce korun.

Lapka odnesl nářadí
Různé nářadí odcizil dosud neznámý lapka tento týden. Ten se v  nočních hodinách vloupal na jednom staveništi v Litvínově do volně přístupné stavební buňky. Z ní zloděj odnesl vrtačky, pilu a další elektrické a ruční nářadí. Celkem zloděj způsobil poškozenému majiteli škodu ve výši 16 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří litvínovští policisté.

Zahrádky navštívili zloději
Nevítaného hosta zaznamenal jeden zahrádkář v litvínovské zahradní kolonii. Neznámý poberta vnikl násilím do jeho domku a tam odcizil jen podstavec pod deštník.
I v Mostě se na zahrádkách objevil zloděj. Ten přišel v noci a násilím vstoupil do jedné zahradní chatky. Tam našel rádio, které odnesl. Cestou ještě stačil rozbít sklo v okně. Poškozený majitel vyčíslil škodu na dva tisíce korun.
 

vytisknout  e-mailem