Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista okradl muže

LOUNY - Za mřížemi si odpykává trest; Ženu oloupil o kabelku... 

Za mřížemi si odpykává trest

Policisté objasnili případ z poloviny června tohoto roku, kdy byl v nočních hodinách, v lounské ulici Pod Nemocnicí, okraden 43letý muž z Loun. Tehdy kráčel směrem k budově geodézie , když k němu přistoupil pachatel a v nestřeženém okamžiku mu z ruky vytrhl tašku s doklady, mobilním telefonem, platebními kartami a penězi. Následně z místa uprchl. Tímto jednáním způsobil poškozenému škodu za 23 150 Kč. V minulých dnech si 27letý poberta z Loun převzal ve věznici, kde se nachází pro jinou trestnou činnost, usnesení o zahájení trestního stíhání. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej obvinil z trestného činu krádeže.

Ženu oloupil o kabelku

Ve středu, před šestou hodinou ráno, přepadl v Klášterní ulici v Lounech 34letou ženu dosud nezjištěný pachatel. Přitiskl ji na zeď domu, držel ji za oděv pod krkem a dožadoval se vydání peněz. Když mu poškozená sdělila, že žádné nemá, tak se jí pokoušel odcizit kabelku. Z ruky jí nakonec tašku vytrhl takovou silou, že poškozená utrpěla zlomeninu prstu pravé ruky. Navíc jí do obličeje vstříkl sprej s neznámou látkou. Poškozená se nyní nachází v pracovní neschopnosti.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže a po pachateli intenzivně pátrají.

Z autobusů kradl peníze

Na svém kontě má policie další objasněný případ. Došlo k němu na přelomu srpna a září letošního roku v jedné dopravní firmě v Podbořanech a jedná se o krádeže peněz z pokladniček v autobusech. Z tohoto trestného činu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 44letému muži z Podbořan, který do areálu firmy vnikal opakovaně a vloupal se do několika zaparkovaných autobusů. Uvnitř pak z pokladniček vybíral peníze. Tímto nezákonným jednáním si přišel na bezmála osm tisíc korun. Po provedení nezbytných úkonů byl podezřelý propuštěn na svobodu.

Pozor, ze sklepů mizí kola!

Policie v minulých dnech přijla dvě oznámení o krádeži jízdních kol ze sklepních kójí v panelových domech. První případ byl nahlášen z lounské ulice SNP, kde se neznámý poberta vloupal do jednoho sklepa a následně odcizil dvě jízdní kola v celkové hodnotě 4 800 Kč. Další případ se odehrál v Postoloprtech na sídlišti Draguš. Ze sklepních prostor se ztratily rovněž dva bicykly. Jednalo se o jízdní kolo zn. Kellys Magnus v hodnotě 13 990 Kč a dětské jízní kolo za 4 949 Kč. Policisté oba případy šetří jako trestné činy krádeže a po pachatel-ích pátrají. Zároveň upozorňují občany, aby si v domech všímali podezřelých osob, důsledně zamykali vstupní dveře a pokud je to možné, kola navíc zajistili bezpečnostním zámkem k pevnému předmětu. 

vytisknout  e-mailem