Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista odcizil vánoční stromek

ČESKÁ LÍPA - Vánoční stromek přišel 24letého recidivistu draho. Nyní mu hrozí za krádež až tříletý pobyt za mřížemi. 

Čtyřiadvacetiletý recidivista si myslel, jak snadno si obstará vánoční stromek. Bez námahy a hlavně zadarmo. Jenže se tak trošku přepočítal. Jeho počínání celou dobu sledoval městský kamerový systém.

Mladík se vydal dne 9. prosince kolem v trochu nezvyklou dobu, tj. kolem půl jedenácté hodiny večer, do prodejny Mountfield v ulici Žitavská v České Lípě. Zde si ve venkovním areálu vybral stromek "Kavkazkou jedli" v hodnotě bezmála 500 korun. Tento stromek mu však vánoční výzdobu neudělá, neboť mladíka zadrželi strážníci Městské policie Česká Lípa. Vzhledem k tomu, že měl 24letý mladík, pocházející z Českolipska, již za sebou trestní minulost, kdy si vysloužil trest v podobě obecně prospěšných prací, skončil na policejní služebně obvodního oddělení Česká Lípa.

Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, kdy tentokrát soud přihlédne na resty z minulosti a hrozí mu tak až tříletý trest odnětí svobody. Vánoční stromek ho tak přišel celkem draho.
 

19.12.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem