Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista odcizil peníze z trezoru

TRUTNOVSKO – Kriminalisté ho zadrželi. 

1pouta.jpgTrutnovští kriminalisté v těchto dnech zadrželi sedmadvacetiletého muže, který se měl vloupat do trezoru v jednom z penzionů v Peci pod Sněžkou. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a sdělil mu obvinění ze zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

Obviněnému klademe za vinu, že na přelomu června a července letošního roku vnikl do budovy penzionu, kde v obytné části odcizil z trezoru peníze. Majitel si vyčíslil škodu na bezmála 740 tisíc korun. Muži, který byl již v minulosti opakovaně trestán za majetkovou trestnou činnost, to zřejmě nestačilo. Do penzionu se po své první návštěvě totiž vrátil ještě jednou, a to v pátek 27. července. Tentokrát si už však nepřilepšil, neboť na něho čekali kriminalisté, kteří ho následně zadrželi.

Muž s policisty po zadržení spolupracoval a ke svému jednání se přiznal. Odcizené peníze měl použít na nákup dvou vozidel a jejich opravu. Zbytek měl utratit za výlety, jídlo a dárky.

V současné době je muž stíhaný vazebně, rozhodl o tom v sobotu 28. července soudce Okresního soudu v Trutnově. V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až 8letý pobyt za mřížemi.

prap. Lukáš Vincenc
31. července 2018, 7:17

vytisknout  e-mailem