Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista odcizil peněženku

TRUTNOVSKO – Zadržen byl několik hodin po krádeži. 

V těchto dnech si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl od vrchního inspektora Obvodního oddělení Policie ČR v Trutnově podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku sedmatřicetiletý muž. Měl totiž odcizit peněženku s platební kartou, penězi a doklady.

Oznámení o krádeži přijali trutnovští policisté v úterý 10. července krátce po poledni od pracovnice Úřadu práce v Trutnově. Poškozená uvedla, že ji peněženku v její kanceláři nejspíš odcizil muž, který měl zájem se zaevidovat. Zřejmě využil nestřeženého okamžiku a následně z budovy odešel, aniž si žena v první chvíli něčeho všimla. Svou peněženku začala postrádat až po jeho odchodu. Po intenzivním pátrání se mužům zákona podezřelého podařilo zadržet teprve několik hodin po činu. Ke krádeži se doznal a své počínání při výslechu popsal. Nicméně stačil odcizenou platební kartou vybrat 20 tisíc korun a část z nich utratit. Policisté u něho zajistili více jak polovinu této částky. Svým jednáním tak měl způsobit škodu za bez mála 23 tisíc korun.

K celému případu je nutno dodat, že muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen za obdobnou trestnou činnost a policistům není neznámý. Naposledy opustil brány věznice v září roku 2017, když si odpykal tříletý trest odnětí svobody. V současné době je stíhaný na svobodě a v případě uznání viny a odsouzení mu i tentokrát hrozí tři roky za mřížemi.

prap. Lukáš Vincenc
12. července 2018, 11:25

vytisknout  e-mailem