Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl v Děčíně i Ústí nad Labem

DĚČÍNSKO – Tentokrát skončil ve vazbě; Nadýchal přes tři promile, přesto řídil… 

Do vazební věznice eskortovali v neděli  policisté 47letémo muže. Policejní komisař zahájil jeho  trestní stíhání a obvinil jej ze čtyř  trestných činů,  a to krádeže,  poškození cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté jej viní, že se v období od 12. prosince loňského roku do 7. února letošního roku dopustil série vloupání do tří  domů na Děčínsku a jedné sklepní kóje v Ústí nad Labem,  ze kterých měl odcizit různé věci.   Z  těchto objektů bral doslova vše, co mu přišlo pod ruku, jako například horská kola, různé nářadí, obuv, ale i zavařovací sklenice s kompoty.  Z jednoho objektu odcizil vozidlo, se kterým následně několik dní jezdil po Děčínsku a Ústecku. Jak kriminalisté zjistili, vozidlo řídil  i přesto, že mu byl rozhodnutím okresního soudu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.  V obchodním  domě v Děčíně pak také odcizil vystavené boty, které si přímo na prodejně nazul a odešel s nimi pokladnami bez zaplacení. Celková škoda, kterou svým protiprávním jednáním způsobil, a to jak krádežemi, tak poškozením, se pohybuje ve výši přes 200 tisíc korun.

Děčínští kriminalisté operativním šetřením  muže brzy vypátrali, navíc zjistili, že  uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobný skutek v nedávné době odsouzen.  Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud podanému návrhu včerejšího dne vyhověl a obviněného do vazby poslal.  Za zdmi vazební věznice tedy bude  muž čekat na verdikt soudu, u kterého mu v případě uznání viny hrozí až pět let za mřížemi.  

Nadýchal přes tři promile, přesto řídil

V sobotu 11. března  2023, krátce po 15. hodině zastavila hlídka děčínských policistů na silnici z Děčína do Benešova nad Ploučnicí, při dopravní kontrole 38letého řidiče motorového vozidla. Ten při kontrole vykazoval známky požití alkoholu. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, s naměřenými hodnotami 2,73 a při opakovaném měření 3,1 promile alkoholu v dechu. Policisté muži  zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.  Následující den si podezřelý muž na obvodním oddělení v Benešově nad Ploučnicí převzal od policistů  záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Děčín 13. března  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem