Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je zase za mřížemi

TEPLICKO - Soudce poslal obviněného do vazby; Řídil opilý; Prodával drogy. 

Recidivista je zase za mřížemi

     Vánoce stráví za mřížemi 40letý recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn ze zločinu krádeže. V minulosti 16krát odsouzený muž je podezřelý, že se koncem října vloupal v Teplicích do prodejny, kde odcizil devadesát tisíc korun. O několik dnů později se vloupal do garáže, kde odcizil dvě kola z lehkých slitin s pneumatikami, zvedák a prodlužovací kabel, celková škoda byla vyčíslena na více jak sedm tisíc korun.

     Vzhledem k důvodné obavě, že na svobodě by recidivista v páchání trestné činnosti pokračoval, podal vyšetřovatel podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. U soudu si může recidivista v případě uznání viny vyslechnout verdikt až osmiletého vězení.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 46letý muž, kterého ve večerních hodinách zastavila v Teplicích policejní hlídka. Sedl si za volant, i když před jízdou požil alkohol, policisté mu naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen, o druhu a výši trestu rozhodne soudce ve zkráceném řízení během 48 hodin.

Prodával drogy

     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 43letý muž. Je podezřelý, že v průběhu letošního roku prodával v garáži na Teplicku pervitin, kriminalisté zadokumentovali desítky takových případů. Muž, kterému v případě uznání viny hrozí v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody, je stíhán na svobodě.

15. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem