Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je ve vazbě

TEPLICKO - V uplynulých týdnech opakovaně kradl; Rychle dopadený lapka... 

Recidivista je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 29letý muž, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinů krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Je podezřelý, že začátkem června vnikl v Teplicích do bytu v přízemí, kde následně z obývacího pokoje odcizil televizor,  kuchyňskou, aku šroubovák, strojek na vlasy, sluchátka a další věci.

     Dále je podezřelý, že se v polovině června vloupal v Teplicích do cukrárny, kterou prohledal a odcizil odtud tablet, alkohol a zákusky. Policisté ho dále viní, že hned následující den kusem betonu rozbil výlohu a z  prodejny nářadí ukradl vibrační brusku  a aku vrtačku.

     Dále je mu kladeno za vinu, že v pondělí v Teplicích vysadil část stavebního dílcového plotu a vnikl na pozemek, následně se vloupal do rozestavěného domu, odkud si odnesl bourací kladivo, aku vrtačku a další elektrické ruční nářadí. Poškozeným způsobil finanční újmu přes 142 tisíc korun, v případě odsouzení hrozí v minulosti několikrát trestanému muži až tříleté vězení.

Rychle dopadený lapka

     Jen několik hodin stačilo bílinským policistům k dopadení zloděje, který se včera po půlnoci vloupal do prodejního stánku. Odnesl si reproduktor a krabici s oplatkami, z té ale polovinu sladkostí na útěku z místa činu vytrousil. Než si pro něj strážci zákona přišli, dobroty už zkonzumoval, ukradený reproduktor u něj policisté našli a bude vrácen majiteli. V minulosti pětkrát odsouzený recidivista už si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, v krajním případě mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Krádež se mu nepovedla

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech pokusil vloupat do suterénu v panelovém domě. Nepodařilo se mu ale překonat zabezpečení dveří, takže z místa činu odešel s prázdnou. Policisté případ prověřují jako přečiny poškození cizí věci a krádež ve stadiu pokusu, zloději hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

25. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem