Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Recidivista dokradl

ZLÍNSKO: Kradl jako straka. Už je ve vazbě.  

Otrokovičtí policisté dopadli a obvinili třicetiletého recidivistu ze spáchání několika trestných činů. Past sklapla v neděli ve tři hodiny ráno. Muž se vloupal do novostavby v Tlumačově, ze které se pokusil ukrást AKU šroubovák i s příslušenstvím. Za výrazné pomoci služebního psa, který pachatele vyhledal, ho naši policisté zadrželi přímo na místě činu.
Pachatel se následně doznal k více jak deseti vloupání do sklepních kójí v Otrokovicích, ze kterých kradl, co mu pod ruce přišlo. Majitelům odcizil kola, snowboardy, rybářské náčiní, hrnce, lustry atd. Také se doznal k vloupání do hudební zkušebny, do dvou stavebních buněk a do budovy v areálu Chludovka v Otrokovicích. Dokonce se několikrát pokusil o výběr peněz z bankomatu pomocí odcizené platební karty.
Jako motiv k trestné činnosti ho vedla potřeba získat peníze. Také vyšetřovatelům uvedl, že občas bere drogy, a to nejčastěji pervitin.
Nenapravitelného zloděje, který byl už jedenkrát za krádeže odsouzen k trestu odnětí svobody na čtrnáct měsíců a z vězení byl podmíněně propuštěn, dále podezříváme, že má na svědomí minimálně dalších sedm neobjasněných skutků. Muž je nyní ve vazební věznici v Olomouci, kde čeká na soud. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

27. října 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem