Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Realizace „Ježíšek“

Kriminalisté z pražské Palmovky zadrželi dvojici, která je nyní obviněna z loupeže. 

Pražští kriminalisté z Prahy III, kteří se specializují na objasňování loupeží, si „došlápli“ na dvojici, která 11. listopadu v pražském Hloubětíně oloupila pětadvacetiletého mladíka. Muž se ženou si na mladíka počkali před vstupem do ubytovny, kde pod pohrůžkou nože po něm požadovali mobilní telefon. Jelikož jim poškozený odmítal vyhovět, přešli k fyzickému násilí. Muž chytl poškozeného do tzv. kravaty a žena mu sundala bundu, ve které měl mobilní telefon. Následně oba utekli pryč.

Díky operativnímu rozpracování případu kriminalisté během krátké chvíle zjistili, o koho se jedná  i skutečnost, že dvojce bydlí v uměle zbudovaném přístřešku v pražském Bohdalci.   Vzhledem k tomu, že se jednalo o dvojici, která byla v minulosti již soudně trestaná za majetkovou a násilnou trestnou činnost a při skutku použili hrozbu nožem, přistupovali policisté k podezřelým s nejvyšší opatrností. Po marných výzvách si kriminalisté pro podezřelé přišli přímo do jejich „ložnice“. Jelikož se muž snažil před policisty skrýt pod peřinou, použili policisté donucovací prostředky. Dvojici na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu.

Čtyřiatřicetiletá žena a o její o čtyři roky mladší přítel jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestného činu loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 20. 12. 2021

vytisknout  e-mailem