Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce ÚOKFK na zprávy v médiích

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v březnu 2012 rozšířil trestní stíhání proti jedné z obviněných osob v kauze Ředitelství silnic a dálnic, a to pro trestný čin „výroba a jiné nakládání s dětskou pornografií“. Trestní stíhání bylo rozšířeno na základě zajištěných stop (disket) při provedených domovních prohlídkách.  

Následně v některých médiích byly zveřejněny informace ze strany obhájce obviněného muže, že jeho klient více než deset let diskety nepoužívá s důrazem, že ani nevlastní počítač s disketovou mechanikou. Navíc média uveřejnila zprávy, že ze strany policie mohlo dojít k manipulaci se zajištěnými stopami.
 
ÚOKFK SKPV k této věci uvádí, že kromě disket byl během provedených domovních prohlídek zajištěn i počítač s disketovou mechanikou. Domovních prohlídek navíc byli přítomni i obhájci obviněné osoby (včetně obviněného), kteří nevznesli žádné námitky proti jejich průběhu. Zajištění stop proběhlo zcela zákonným způsobem. ÚOKFK SKPV se důrazně ohrazuje proti zveřejněným informacím, že by v této věci mohlo docházet k manipulování se zajištěnými stopami.
 
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
4. dubna 2012
 

vytisknout  e-mailem