Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce ÚOKFK na článek v týdeníku EURO

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) reaguje na článek, který byl zveřejněn v pondělí 5. května 2014 v týdeníku EURO. Článek se týká vyšetřování, které vede ÚOKFK v souvislosti s některými veřejnými zakázkami ostravského magistrátu. 

V textu je mj. citován kriminalista našeho útvaru, který dle autora článku měl uvést: "Věděli, že je prostřednictvím svého vlivu schopen zajistit vytvoření zadávacích podmínek, kterým budou uvedené subjekty schopny vyhovět. Umožnil jim s dostatečným předstihem se připravit na nevyhlášené zakázky a následně nezjištěným mechanismem v těchto zakázkách zvítězit".
  
K této věci bychom chtěli uvést, že kriminalista našeho útvaru v žádném případě nekomunikoval s redaktorem týdeníku EURO, čili ani nemohl pronést tyto věty. Skutečnosti uvedené v  citaci jsou součástí textu usnesení o zahájení trestního stíhání, které mají k dispozici jak obviněné osoby (osm fyzických a čtyři právnické), tak jejich obhájci. Usnesení o zahájení trestního stíhání nebylo týdeníku EURO poskytnuto ani naším útvarem, ani Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci, které uvedený případ dozoruje.
  
Tímto bychom chtěli reagovat na dotazy jiných sdělovacích prostředků, které po zveřejnění článku nabyly dojmu, že kriminalista našeho útvaru předává redaktorovi týdeníku EURO informace z probíhajícího trestního řízení.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
6. května 2014

vytisknout  e-mailem