Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Reakce PČR na informaci na FB

KRAJ - Bude další Czarotek? Policie reaguje na informaci na sociálních sítích. 

Bude další Czarotek? Teknaři se opět chystají do Krásné Studánky
Reakce Policie ČR na informaci zveřejněnou na sociální síti ohledně konání Czaroteku na Liberecku.

V minulých dnech se na sociální síti, na facebokovém profilu „Karlose Topolánka“, objevila informace o možném konání akce Czarotek free party na Liberecku v roce 2019. Pisatel v ní uvádí jak termín, tak i konkrétní místo konání akce – Krásnou Studánku. Zpráva vyvěšená na sociální síti vyvolala rozsáhlé diskuze, a to jak mezi odpůrci podobných akcí, tak ale zejména i mezi příznivci, kdy již několik desítek tisíc lidí projevilo zájem se této akce zúčastnit.

Policie ČR na informaci zveřejněnou prostřednictvím sociální sítě, která vzbudila rozruch u veřejnosti, rovněž reagovala a prověřovala její validitu. Sám pisatel, kterého policisté vyzvali k podání vysvětlení, uvedl, že se informace o konání akce Czarotek Mega Free party v roce 2019, nezakládá na pravdě. Dle svého vyjádření zveřejnil tuto informaci z důvodu, aby „zamezil konání takové akce jako vloni, zejména pak na stejném nebo podobném místě.“ Policistům rovněž uvedl, že neměl v úmyslu takovou akci pořádat a uvědomuje si i nevhodnou formu nesouhlasu s touto akcí. Zveřejnění informace, která se nezakládá na pravdě, chápal jako upozornění a určitou formu protestu s konáním akce a jejího dopadu na veřejnost, jaký měla v minulosti.

Policie ČR vždy analyzuje a vyhodnocuje veškeré dostupné informace, i ve veřejném prostoru, a zjišťuje jejich reálnost. Klíčové jsou pak pro Policii ČR informace oficiálně oznámené příslušným institucím prostřednictvím konkrétních žádostí, tak jak je stanovena zákonná povinnost při pořádání podobných akcí.

20. února 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem