Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Reakce na rozeslanou dezinformační zprávu v Semilech

SEMILY – Občanům sdělujeme, že žádná černá dodávka, jejíž posádka láká děti ke svezení, po městě nejezdí. 

Včera v odpoledních hodinách byla Odborem školství Městského úřadu v Semilech rozeslána ředitelům základních škol a Základní umělecké školy v Semilech zpráva, ve které byly uvedeny neověřené a nepravdivé informace o údajném velmi nebezpečném černém dodávkovém automobilu pohybujícím se ve městě s tím, že jeho posádka láká děti ke svezení.

Tímto všem, kteří tuto informaci obdrželi, sdělujeme, že se jedná o dezinformační zprávu, jejíž obsah se nezakládá na pravdě. Odbor školství uvedené nepravdivé informace rozeslal, aniž by si jejich pravdivost ověřil na příslušném oddělení Policie České republiky.

Obsah dezinformačního dopisu rozeslaného ředitelům škol zřejmě vznikl na základě podaného oznámení, které velmi důkladně prověřovali semilští policisté. Tento týden v pondělí krátce před třináctou hodinou měl údajně na přechodu pro chodce v ulici Bavlnářská oslovit dva chlapce řidič bílé dodávky. Policisté okamžitě po přijetí tohoto oznámení začali vše prověřovat a využili k tomu i městský kamerový systém. Na základě velmi intenzivního a důkladného šetření nebylo zjištěno, že by v souvislosti s tímto oznámením došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání.


14. 9. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem