Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce na článek

Ředitel ÚOKFK SKPV reaguje na článek s názvem „Všichni ministrovi prezidenti“ publikovaný dne 16. srpna 2010 v týdeníku RESPEKT. 

 
            Dne 16. srpna 2010 zveřejnil týdeník RESPEKT článek s názvem „Všichni ministrovi prezidenti“, ve kterém autor článku Jaroslav Spurný popisuje ze svého pohledu některé okolnosti provázející činnost vybraných útvarů Policie České republiky. Pominu-li, jak autor již podruhé zasvěceně píše o tom, kolik policistů pracovalo na konkrétním případu a s jakými výsledky, aniž by znal všechny okolnosti zjištěné v rámci trestního řízení, a následně naši práci označuje za selhání, pak mi zbývá reagovat na to, co mě pobouřilo ze všeho nejvíc.
           
            Jaroslav Spurný píše: „…jak nedávno v rozhovoru pro média přiznal šéf protikorupční jednotky Libor Vrba - docházel policejní prezident Martinů často na pohovor k ministru Pecinovi, aby mu referoval o vyšetřovaných případech“. Důrazně se ohrazuji proti takové formulaci, která je naprosto lživá a má za cíl poškodit nejen mě, ale také policejního prezidenta, případně celou Policii České republiky. Nic takového z mé strany nebylo řečeno. Policejní prezident nedisponuje žádnými informacemi o konkrétních případech vedených na našem útvaru, protože takové informace mu nikdy nebyly sděleny. 
 
 
                                                                                                plk. Mgr. Libor VRBA
                                                                                                        ředitel útvaru
 16.8.2010

vytisknout  e-mailem