Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Rasový útok mladíků v autobusu

Detektivové hledají druhého surového útočníka, ale i další svědky útoku. 

Kriminalisté z 1. oddělení specializující se na problematiku násilí ve třetím policejním obvodě pracují od 2. listopadu na případu brutálního útoku dvou mladíků u autobusové zastávky Prosek. Kolem třetí hodiny v noci slovně napadali na zastávce Střížkov devatenáctiletý mladík a jeho kamarád dva cestující (35 a 22 let) z nočního autobusu linky 511. Podle svědků incidentu vyhrožovala dvojice mladíků fyzickým napadením dvěma cestujícím jen proto, že měli odlišnou barvu pleti.
 
Když pak oba cestující vystoupili na zastávce Prosek, mladíci k nim přistoupili a jeden z nich zaútočil. Doposud neznámý mladý útočník udeřil pěstí do obličeje pětatřicetiletého muže a mezitím si druhý devatenáctiletý mladík nasadil na ruku takzvaného boxera a udeřil do obličeje dvaadvacetiletého muže. Silná rána napadeného omráčila tak, že upadl téměř pod autobus odjíždějící ze zastávky a zůstal ležet v bezvědomí na zemi. Jeho kamarád mu okamžitě přispěchal na pomoc, a zatímco mu vytahoval zapadlý jazyk, dvojice útočníků z místa utekla. Z autobusu mezitím vyběhli cestující a snažili se poskytnout a přivolat pomoc. Na místo pak přijeli záchranáři, kteří pak zraněného muže převezli do nemocnice s tržnou ránou na hlavě, natrženým uchem a otřesem mozku. Tam pak zůstal v hospitalizaci.
 
Kriminalisté pak díky své pečlivé práci a svým dlouholetým zkušenostem dopadli po pár dnech mladého útočníka, který brutálně napadl cestujícího. Mladík si nakonec od vyšetřovatele vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu vzhledem k tomu, že navíc útočil s rasovým podtextem, hrozí až pětileté vězení.
 
V souvislosti s tímto případem pátrají pražští kriminalisté nejen po svědcích útoku, ale i po druhém útočníkovi, jehož totožnost prozatím policisté neznají. Jakékoliv informace přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
K jeho popisu: mladík je ve věku kolem dvaceti let, vysoký asi 180 centimetrů, sportovní postavy. Má světlou pleť a velmi krátce střižené krátké vlasy. V době útoku byl hladce oholený. Oblečený byl do tmavých kalhot a tmavé bundy.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 13. 12. 2013

vytisknout  e-mailem