Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ráno loupil a večer už seděl za mřížemi

OLOMOUC - Olomouckým kriminalistům se podařilo do dvanácti hodin od oznámení skutku zadržet pachatele vloupání do prodejny s elektrem. 

Olomoučtí policisté sdělili 37letému muži z Ostravy ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci.

V úterý 26. března krátce před šestou hodinou ranní jsme přijali oznámení na tísňovou linku 158 o vloupání do prodejny elektra v Olomouci. Ihned jsme zahájili pátrání po pachateli, který do prodejny vnikl vstupními dveřmi.

Policisté na základě výpovědi vedoucího prodejny zjistili přesný popis zboží, které si zloděj odnesl. Ten se na prodejně zaměřil na mobilní telefony. Nejprve však musel překonat překážku v podobě skleněné vitríny. Po jejím rozbití bral všechny telefony, které mu přišly pod ruce. Když už měl telefonů plnou tašku, rozhodl se prodejnu opustit, přičemž si u východu všiml vystavené elektrokoloběžky. Ta zloděje zaujala tak moc, že na ní z prodejny odjel směrem do města. Zloděj se i s lupem rozhodl v Olomouci nezůstat a tak odcestoval až na Vysočinu. Kriminalistům se rychle podařilo zjistit totožnost pachatele. Na základě zjištěných poznatků a informací se policisté obrátili na státního zástupce se žádostí o vydání předchozího souhlasu se zadržením. Olomoucký státní zástupce po prostudování dané situace neváhal a souhlas se zadržením vydal.

Pachatel se na dlouho neschoval, policisté jej za pár hodin vypátrali a v šest večer už byl za mřížemi policejní cely.

Během výslechu se muž ke svému protiprávnímu jednání v plném rozsahu doznal a policistům vydal ukradené věci, které měl ještě u sebe. Konkrétně šestnáct z devatenácti odcizených telefonů. Muž svým jednáním způsobil celkem škodu ve výši 155 tisíc korun, z toho hodnota odcizeného zboží činila 138 tisíc korun.

K jeho trestní minulosti policisté zjistili, že je z výkonu trestu na svobodě sotva půl roku. Odseděl si mimo jiné i tresty za krádeže.

Podle trestního zákoníku muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

prap. Mgr. Ivana Skoupilová
28. března 2024

vytisknout  e-mailem