Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ranní poklid narušil výtržník

VSETÍNSKO: Včera ráno ve Valašském Meziříčí narušil klid výtržník. 

Poklid včerejšího rána ve Valašském Meziříčí narušil místní muž. U jedné z výroben potravin vyhrožoval zaměstnankyni a nevhodného chování nezanechal ani po příjezdu policejní hlídky. Odpoledne si převzal sdělení podezření z trestného činu výtržnictví.

Přípravu potravin na další rozvoz včera po páté ráno narušil ve Valašském Meziříčí opilý hrubián. Využil chvíle, kdy zaměstnankyně výrobny potravin otevřela dveře provozovny z důvodu příjmu zboží a vešel dovnitř. Po chvíli se vrátil a začal ženě vyhrožovat, ať za ním jde nebo bude zle. To už ale byli na místě policisté. Ani v přítomnosti policejní hlídky se chování muže nezměnilo. Hlídku slovně napadal. Muž skončil v policejním autě a na policejní služebně.

Policisté zjistili, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže z Valašského Meziříčí, dále zjistili, že v provozovně poničil potraviny za necelou stokorunu. Na policejní služebně muž obvinil zakročující policisty, že jsou ovlivněni alkoholem. Tuto skutečnost vyvrátili negativní dechové zkoušky u obou policistů. Sám výtržník nadýchal 1,46 promile.

Včera odpoledne si muž převzal sdělení podezření z trestného činu výtržnictví. Za tento trestný čin dává trestní zákoník možnost uložení až dvouletého vězení. V obvinění policistů z ovlivnění alkoholem spatřují policisté znaky přestupkového jednání a to přestupku proti občanskému soužití. Tento přestupek oznámí policisté ke správnímu orgánu, který může uložit v tomto případě až dvacetitisícovou pokutu.

 

10. března 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem