Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rakovník a víkendové události

Rakovnicko - Opilý řidič na sebe sám zavolal policii, žena pronásledovala viníka dopravní nehody a pátrání po devítiletém chlapci.  

Opilý řidič si sám na sebe zavolal policii
 
Dne 17.11.2013 v 01:11 hodin oznámil na linku 112 muž /1954/ z Prahy, že měl u obce Lužná II dopravní nehodu bez zranění a žádal na místo vyslání odtahové služby. Protože mu v telefonu nebylo rozumět a bylo podezření, že je pod vlivem alkoholu byla na místo vyslána hlídka OOP Rakovník. Tato na místě zastihla muže /1954/ z Prahy, který hlídce uvedl, že řídil vozidlo do obce Lužná II, kdy sjel ze silnice do příkopu a nemohl vyjet, proto volal na linku 112 a žádal odtahovou službu. Řidič na místě předložil pouze ORV, ostatní doklady předepsané pro provoz a řízení vozidla neměl u sebe. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, s čímž řidič souhlasil. Dechová zkouška provedená přístrojem Dräger 7510 byla s pozitivním výsledkem 2,06 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a po poučení nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Řidiči byla zakázána další jízda. Za „ohrožení pod vlivem návykové látky“ hrozí řidiči odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Zpronevěra koně
 
Policisté obvodního oddělení Křivoklát přijali oznámení, které v současné době prošetřují a to ve věci podezření ze spáchání trestného činu „zpronevěra“, kterého se měl dopustit muž /1951/ z obce Slabce tím, že v lednu letošního roku prodal ženě /1986/ z Roztok koně valacha za částku 15.000,-Kč, zaplaceného postupně třemi splátkami, kdy po uhrazení měla být ženě předána kupní smlouva. Žena neobdržela kopní smlouvu a poté co se v měsíci srpnu letošního roku dostavila do místa ustájení koně, jí bylo sděleno, že kůň je již odvezený a prodaný. Za přisvojení si cizí věci a způsobení škody na cizím majetku hrozí muži z obce Slabce až dva roky vězení.

Řidička pronásledovala viníka dopravní nehody, ten se poté před policisty pokusil o sebevraždu
 
K dopravní nehodě došlo tak, že řidič /1980/ z České Lípy řídil ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím většího množství alkoholu nákladní soupravu Renault s přívěsem po silnici I/6 ve směru od Prahy na Karlovy Vary. Ačkoliv je to zakázáno, začal na železničním přejezdu předjíždět před sebou jedoucí vozidlo Seat řidiče /1947/, při tomto manévru narazil pravou přední částí nákladního vozidla do levého boku osobního Seatu, čímž osobní vozidlo otočil a odrazil jej do protisměru a dále do silničního příkopu, kde vozidlo řidiče zůstalo stát. Řidič /1980/ pak bez zastavení začal z místa nehody ujíždět v původním směru na Karlovy Vary. Proto jej začala ve svém vozidle pronásledovat svědkyně nehody /1964/, která o ujíždějícím informovala Policii ČR. Řidič byl tak zadržen hlídkou OOP Jesenice v obci Jesenice, kde u něho bylo provedeno odborné měření na zjištění alkoholu s výsledkem 1,41 o/oo alkoholu. Řidič se poté před zasahujícími policisty zamkl v kabině vozidla, kde se nožem řízl na zápěstí, a proto byla na místo přivolána sanita RZP, která řidiče převezla k ošetření do nemocnice. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Způsobená škoda 80.000,-Kč. Příčina, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

Po chlapci pátral i vrtulník  
 
Policisté obvodního oddělení Křivoklát dne 16.11.2013 přijali oznámení o  pohřešování devítiletého chlapce, který odešel z rekreačního objektu v obci Nový Dům v době kolem 12:00 hodin. Na místo byly ihned vyslány hlídky OÚ Rakovník - hlídka OOP Roztoky, OOP Nové Strašecí, dobrovolní hasiči Nový Dům, Roztoky, HZS Rakovník, psovod, výjezdová skupina OÚ Rakovník, povolán a nasazen vrtulník PČR, dosahový důstojník ÚO Rakovník. Po chlapci se ihned rozjela rozsáhlá pátrací akce, mladík byl nalezen v k. o. Nové Strašecí muže, který jej předal hlídce OOP Roztoky v 17:00 hodin.

vytisknout  e-mailem