Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Rajonem dvou zlodějů byl Rožnov p. R.

VSETÍNSKO: Muži skončili v policejních celách.  

Policisté zadrželi počátkem týdne dva zloděje, kteří mají na svědomí dvě desítky majetkových trestných činů spáchaných především v Rožnově p. R.
 
Policejní komisařka obvinila včera dopoledne dva třiadvacetileté muže z Rožnova p. R. z krádeže a jednoho z nich navíc z tr. činu poškození cizí věci. Dvojice mladých mužů se od března do prosince loňského roku dopustila 19 trestných činů. Některé skutky spáchali pánové společně, některé sami. Mimo Rožnov p. R., kde se odehrála většina jejich trestné činnosti (13 trestných činů), zavítali dva obvinění v našem okrese jednou i do Valašského Meziříčí, Prostřední Bečvy a Stříteže nad Bečvou, a mimo okres Vsetín pak do Čeladné, Frýdku-Místku a Trojanovic.
 
Zloději kradli většinou věci, které se dají zpeněžit. Odcizili například dvě odstavená jízdní kola, vloupali se do firmy, kde ukradli měď, za kterou dostali ve sběrných surovinách asi 15 000 korun. Dále ukradli 5 bezpečnostních kamer, které byly umístěné na budovách různých firem, v jednom případě ukradli z areálu firmy zimní pneumatiky, při vloupání do autoškoly v Rožnově p. R. vzali zase notebooky a fotoaparáty. Jejich pozornosti neunikla ani restaurace v Trojanovicích, odkud si odnesli alkohol a cigarety, dokonce pak 2 makety revolveru a 2 makety pušek, dále stánek s občerstvením v Rožnově p. R., kde si vzali jídlo a pití, a prodejna potravin v Prostřední Bečvě – Kněhyni, odkud ukradli rovněž cigarety a pití.  Ve Valašském Meziříčí vykradli na benzince v boxu pro ruční mytí vozidel kasičku s drobnými mincemi. Jednou v srpnu si vyhlédli u Stříteže nad Bečvou havarované auto, ze kterého ukradli navigaci. Nebyla to jediná odcizená navigace. V říjnu loňského roku rozbil jeden z obviněných mužů okno na autě zn. Mazda zaparkovaném na ulici v Rožnově p. R., a ukradl navigaci za bezmála 4 000 korun. Mladí pachatelé způsobili celkem škodu za téměř půl milionu korun.
 
Oba mladíci se už v minulosti dopustili mnoha majetkových trestných činů. Policejní komisařka jim včera sdělila obvinění a propustila je na svobodu. Oběma hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
10. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem