Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Radotínské dětské dopravní hřiště praskalo ve švech

Taková návštěvnost, jaká byla o tomto víkendu, na dětském dopravním hřišti ještě nebyla. Tento víkend v sobotu 3.10. zde policisté ve spolupráci se zástupci Městské části Praha 16 připravili odpoledne plné zábavy.  

Hřiště bylo postaveno v areálu Základní školy Praha Radotín a otevřeno bylo na jaře tohoto roku. Provoz na dopravním hřišti řídily nejen semafory, ale i dopravní policisté a strážníci.Na své si přišly především děti.  Malí řidiči se snažili na kolech i koloběžkách dodržovat dopravní předpisy, seznamovali se s dopravními značkami. Na jejich snažení dohlížel i policista v historické uniformě. To byl ale pouhý začátek cesty k dětskému řidičskému průkazu. Na jiném stanovišti je čekali další policisté s připravenou jízdou zručnosti. Některé překážky daly zabrat, ale všechny děti se velmi snažily. Třetí a poslední stanoviště přezkoušelo jejich teoretické znalosti z oblasti dopravy. I pro toho nejmenšího účastníka se nějaká otázka našla.
Za snahu byly děti patřičně odměněny a to nejen řidičským průkazem a diplomem, ale i sladkostmi a dalšími drobnými dárky. Pro ty, kteří s sebou neměli kola, byla připravena půjčovna od firmy Ski Bike Centrum. A zájem byl opravdu velký. Někteří se přišli zpočátku jen podívat, ale nabídka byla lákavá a tak se s chutí pustili do soutěžení.
Malé účastníky do sedmi let věku mohli jejich rodiče zapsat do malé policejní školky. Děti se hravou formou dozvěděly o možných nebezpečích, která je mohou potkat a o vhodném chování v takových situacích. Čekaly je další zábavné věci a nakonec ,,Osvobozování unesených agentů – pana Ježka a paní Sovy“. Děti bojovaly jako o život a rodiče je mohutně podporovali. Každé z nich si za odměnu odnášelo nejen dárečky, ale také vysvědčení, kterým se velice pyšnily.
Velké prostranství v blízkosti hřiště poskytlo prostor pro Český červený kříž. Zdravověda a první pomoc jsou nedílnou součástí dopravy a dětem se velice líbila práce dobrovolníků. Účastníci si na vlastní kůži mohli vyzkoušet techniky obvazování poranění a také umělé dýchání z úst do úst. Stejně velký byl zájem i o ostatní stánky a stanoviště. Na stánku BESIPu , Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR i Městské policie hlavního města Prahy byli všichni připraveni zabavit a poučit jak děti tak dospělé.
Toto hřiště mohou rodiče s dětmi navštívit v době určené pro veřejnost a znalosti dětí tak nadále rozšiřovat.
Ke zdaru celé akce přispělo také krásné slunečné počasí babího léta a tak účastníci, malí i velcí návštěvníci a rovněž organizátoři opouštěli dětské dopravní hřiště v Radotíně s úsměvem na tváři a s pocitem velmi zdařilého odpoledne.
 
zpracovala: nprap. Eva Kohoutová 
Odkazy do noveho okna

Radotín 2009-1

Radotín 2009-1 

Detailní náhled

Radotín 2009-2

Radotín 2009-2 

Detailní náhled

Radotín 2009-3

Radotín 2009-3 

Detailní náhled

Radotín 2009-4

Radotín 2009-4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem