Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Radost ze snadného lupu měli mladíci jen krátce

JIHLAVSKO: Pachatele dopadli policisté rychleji, než okradený zjistil, že věci nemá 

Výbornou práci odvedli policisté v Jihlavě, když dopadli pachatele dřív, než okradený vůbec odcizení zboží zjistil a nahlásil. Dva mladíci, oba pod vlivem alkoholu, z nichž jeden je mladistvý, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu. Odcizené věci policisté zajistili a budou vráceny zpět majiteli.

Ve čtvrtek 5. prosince projížděla policejní hlídka po jedné hodině v noci lokalitou ulice Malátova, kde si všimli dvou podezřelých mužů nesoucích krabici. Policistům se zdála situace nestandardní, proto mladíky zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že se jedná o muže ve věku osmnáct a patnáct let. V krabici bylo zboží ještě s cenovkami, necelých sto kusů příslušenství k mobilním telefonům. Odcizené věci muži vydali a policisté je zajistili. Oba podezřelé mladíky odvezli na oddělení policie. Policisté provedli u mužů dechové zkoušky, které byly u obou pozitivní. Osmnáctiletý mladík měl přes dvě promile alkoholu, u mladistvého hocha naměřili policisté hodnotu 0,61 promile alkoholu v dechu. Dále provedli šetření za účelem vypátrání původu odcizeného zboží. Zjistili, že se mužům podařilo o několik hodin dříve krabici nepozorovaně odnést z prostoru prodejního stánku v Jihlavě, kde byla volně odložená.

Osmnáctiletého mladíka odvezli policisté na protialkoholní záchytnou stanici, kde střízlivěl. Dále se policisté zabývali tím, kdo požití alkoholu mladistvému chlapci poskytl a dopustil se tak protiprávního jednání. Zjistili, že mu požití alkoholu umožnil právě jeho osmnáctiletý kamarád a je tím podezřelý ze spáchání přestupku.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, případ dále prověřují.

O případu policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

6. prosince 2019   

vytisknout  e-mailem