Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řádil pod vlivem alkoholu

CHOMUTOVSKO - Projíždějícímu vozidlu ukopl zrcátko; Nakupoval za „cizí“; Pokus podvodu. 

Minulou středu večer zasahovali jirkovští policisté proti muži, který měl pod vlivem alkoholu páchat výtržnosti. Dotyčný šel v Jirkově po obchvatové komunikaci nad ulicí Krušnohorská, a když se k němu blížilo vozidlo, rozeběhl se proti němu. Řidič auta se snažil zabránit srážce vybočením do protisměru, přitom však měl muž vyskočit a kopem na vozidle urazit pravé zpětné zrcátko. Když řidič vozidla zastavil a šel za ním, měl na něho ještě vulgárně řvát. Poté měl utéct do jednoho z panelových domů, odkud pak podle svědků z okna vyhodil plastovou láhev naplněnou vodou.

Mužovo agresivní a vulgární chování pak mělo směřovat i vůči přivolaným policistům, kteří ho nakonec zpacifikovali a zadrželi. Dechová zkouška provedená se zadrženým na policejním oddělení ukázala hodnotu 1,8 promile alkoholu.

Další den policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Za jeho spáchání mu hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Nakupoval za „cizí“

Obvinění z trestného činu čelí 21letý muž z Chomutova, který  měl v Klášterci nad Ohří najít cizí peněženku a díky tomu si finančně „přilepšit“. Majitelka ztrátou peněženky přišla kromě osobních dokladů i o dva tisíce korun a dvě platební karty. Původně neznámý pachatel měl platební karty použít k několika úhradám za nakoupené zboží a služby v různých obchodech. Během pár hodin měl prostřednictvím těchto karet provést úhrady v částce téměř 1.700 korun.

Policistům se šetřením podařilo neznámého muže ustanovit. Vyšetřovatel tak zahájil trestní stíhání dotyčného pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za jeho spáchání zákon stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.

Pokus podvodu

Pokus trestného činu podvodu má mít podle kriminalistů na svědomí 61letý muž. Ten se měl podle dosavadních zjištění pokusit neoprávněně čerpat dávku nemocenského pojištění. Dotyčný se měl nechat účelově zaměstnat u společnosti, která však v té době ve skutečnosti nevykonávala žádnou podnikatelskou činnost a neměla finanční prostředky pro vyplácení dohodnuté měsíční mzdy. Krátce po uzavření pracovní smlouvy nový zaměstnanec údajně „onemocněl“ a byl v pracovní neschopnosti. Výplatou nemocenského pojištění tak mohl neoprávněně získat více než 30 tisíc korun. Z podvodně získaných peněz se však nakonec nikdo neradoval, protože vše vyšlo najevo a k výplatě nedošlo.

Za spáchání zmíněného trestného činu, z něhož byl muž obviněn, mu u soudu může v případě uznání viny hrozit až dvouleté odnětí svobody.


por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 31. května 2021

vytisknout  e-mailem