Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řádění vandala

ÚSTÍ NAD LABEM - Řádění vandala; Vloupání do automatu; Vykradená chata 

Řádění vandala
Dosud neznámý vandal řádil v Řehlovicích. Vyhlédl si jedno zaparkované vozidlo a na něm se vyřádil. Propíchal všechny pneumatiky, zohýbal anténu, poškodil autolak na bocích a přední kapotě, kde zároveň vyryl i neslušné kresby. Svým jednáním tak způsobil škodu, která byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Případ šetří trmičtí policisté jako přečin poškození cizí věci, kdy pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až jeden rok vězení.
 
Pokus vloupání do telefonního automatu
Z přečinů krádeže a poškození cizí věci sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 24letému muži. Byl totiž v pondělí přistižen při pokusu vloupání do veřejného telefonního automatu, ze kterého chtěl získat finanční hotovost. To se mu však nepodařilo, neboť byl na místě zadržen strážci zákona. Dle předběžných odhadů svým jednáním způsobil škodu za zhruba 8 tisíc korun. Nyní mu za to hrozí až dva roky vězení. Případ řeší policisté ze Severní Terasy.
 
Krádež věcí z chaty
Neznámý pachatel vnikl o víkendu v nočních hodinách ve Vaňově do jedné z rekreačních chat. Nemusel přitom užít žádného násilí, stačilo mu k tomu pravděpodobně jen otevřené okno. Z chaty stačil odcizit notebook, batoh a ledvinku s osobními doklady. Na odcizených věcech vznikla škoda kolem 13 tisíc korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
Ústí nad Labem, 11.08.2010, nprap. Vladimír Junek

vytisknout  e-mailem