Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řádění opilého řidiče

JIČÍNSKO - Na jeden zátah poničil čtyři vozidla. 

Řádění opilého řidiče zažili obyvatelé Hořic v neděli 13.12. krátce po půlnoci v centru města.
Řidič osobního vozidla Škoda Felicia vyjel z Náměstí Jiřího z Poděbrad do ulice Husova, kde je zákaz vjezdu všech vozidel. Zde nerespektoval znamení k zastavení, které mu dával strážník městské policie a jak po silnici přejížděl zprava do leva narazil do jeho služebního vozidla, které na něho blikalo modrými majáky a nápisem STOP. Náraz ho nezastavil, v jízdě pokračoval a mezi ulicí Komenského a Žižkovou čelně narazil do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Rapid, které vlivem střetu narazilo do dalšího zaparkovaného osobního auta Opel Movano. Ani to ještě řidiče nezastavilo a opět se rozjel. V pokračování jízdy mu však již zabránili strážníci městské policie, které mu vozidlem zablokovali cestu.
Na místo strážníci přivolali hlídku Policie ČR, která 28letého řidiče vyzvala k testu na požití alkoholu. Muž nadýchal přes 2,5 promile alkoholu. Ačkoliv byl rychlou lékařskou pomocí převezen do nemocnice, vyšetření neprokázala žádné poranění.
Řidič na vozidlech včetně svého způsobil škodu, kterou policisté odhadli na 225 tisíc korun.
Policisté muži zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a obvinili z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení.

por. Iva Kormošová
14.12.2015, 11.30.

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem