Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pytlačil na rybníku

Mladí pod vlivem alkoholu, nehody, krádeže a další zprávy z Bruntálska 

Pytlačil na rybníku
Vrbenští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili v pátek 24.7.2009 podezření z trestného činu pytláctví 27letému muži. Toho se měl dopustit tím, že dne 4.7.2009 neoprávněně lovil ryby v rybníku ve Vrbně pod Pradědem. Nahodil vlasec do vody a byl přistižen členem rybářské stráže.
 
Přišel o kolo
Dosud neznámý pachatel odcizil v pátek 24.7.2009 pánské horské jízdní kolo.44letá majitelka ho měla zamčené lankovým zámkem na chodbě bývalého muzea v Krnově na ulici Revoluční. Způsobená škoda činí přes 8 tisíc Kč.
 
Vjel do protisměru, kde se střetl s fordem
V pátek 24.7.2009 ve 12,15 hodin došlo mezi Krásnými Loučkami a Městem Albrechtice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. 36letý řidič s vozidlem Audi při výjezdu z táhlé pravotočivé zatáčky nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před sebou brzdícím nákladním vozidlem s přívěsem a ve snaze zabránit střetu strhl řízení vlevo. Vyjel do levé jízdní poloviny, kde v protisměru projíždělo vozidlo Ford Focus 35letého majitele. Došlo k čelnímu střetu, při kterém se lehce zranil řidič audiny, jeho 14letý syn a 30letá spolujezdkyně z fordu. Zranění byli převezeni do krnovské nemocnice. Způsobená škoda na vozidlech činí 500 tisíc Kč. 
 
Rozbil okno a vzal autorádio
V době od 24. do 25.7.2009 neznámý pachatel rozbil před domem v Karlovicích okno u vozidla Nissan a odcizil přední panel od autorádia. Způsobená škoda činí 3 500 Kč. Šetří OOP Vrbno pod Pradědem
  
Zadrželi uprchlé chovance
Policisté z Města Albrechtic dne 24.7.2009 zadrželi dva chovance diagnostického ústavu v Ostravě, po kterých bylo vyhlášeno 4.7.2009 celostátní pátrání. Oba mladistvé bratry policisté zajistili před restaurací v Třemešné a po podání vysvětlení eskortovali do Ostravy.   
 
Bezpečnostní akce na podávání alkoholu a další opatření
V průběhu víkendu proběhly v rámci okresu Bruntál různé bezpečnostní akce a opatření. Ve Vrbně pod Pradědem a Krnově byla akce zaměřena na dodržování zákazu podávání alkoholu nezletilým a mladistvým. Ve Václavově a Bruntále policisté zajišťovali veřejný pořádek a ochranu osob a majetku v rámci hudebních festivalů.
            Ve Vrbně pod Pradědem v pátek 24.7.2009 zkontrolovali policisté restaurace, bary a pivnice na území města a v přilehlých částech. Zjistili tři případy podávání alkoholu mládeži, které řeší jako přestupky. Mladistvým policisté naměřili v dechu od 0,04 až do 1,1 promile.  
            V době od 24. do 25.7.2009 šestnáct policistů a dva městští strážnici kontrolovali 26 objektů a restaurací v obci Radim, Krasov, Čaková, Zátor, Brantice, Býkov, Úvalno a Krnov. Pět mladistvých osob bylo pod vlivem alkoholu. Nadýchali od 0,35 až do 1,2 promile alkoholu. Dále v rámci této akce policisté navázali na minulou dopravně bezpečnostní akci, která byla zaměřená na průjezdnost ulic Krnova v případě živelné pohromy. Opět kontrolovali zejména na sídlištích v Krnově dodržování zákazu stání zvláště na nástupních plochách požárních vozidel. Deset řidičů se dopustilo přestupků a stáli v těchto zákazech.
            Bruntálští policisté v sobotu a neděli zajišťovali veřejný pořádek, ochranu osob a majetku v rámci dvou hudebních festivalů. Jeden byl v Bruntále a druhý ve Václavově. Těchto akcí se zúčastnilo sedmnáct policistů jak z řad uniformované, tak neuniformované policie a policejní psovod. Při silničních kontrolách v rámci těchto akcí byly zjištěny dva případy podezření ze spáchání trestných činů a to ohrožení od vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí. 21letý řidič jel s vozidlem Octavia a nereagoval na výzvu k zastavení vozidla. Ujížděl a po 300 metrech zastavil a od octavky začal utíkat. Policisté ho zajistili a zjistili, že mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do konce roku 2010. V druhém případě dopravní policisté kontrolovali 32letého muže, který řídil ve Václavově formana. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,37 a následně 2,27 promile alkoholu.
Byly také provedeny kontroly provozoven k podávání alkoholu osobám mladším 18-ti let a byly zjištěna jedna podnapilá dívka, která nadýchala 0,58 promile.
 
Hledala místo na zaparkování a narazila do sloupu
V Krnově na ulici Revoluční v sobotu 25.7.2009 na parkovišti u obchodního domu řídila 52letá žena vozidlo Hyundai a nevěnovala se dostatečně řízení, když hledala místo k zaparkování. Přejela do levého jízdního pruhu a narazila do elektrického sloupu. Ke zranění nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 35 tisíc Kč.
                                                           
Havaroval a pak znovu jel  a to pod vlivem
V odpoledních hodinách dne 25.7.2009 ve Městě Albrechticích - Hynčičích jel 25letý muž s vozidlem Opel. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokré komunikaci smyk. Ten nezvládl a vyjel do levé poloviny silnice a následně do příkopu. Narazil do vývěsní desky, kterou poškodil. Z místa nehody utekl. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč. Po několika hodinách se vrátil na místo nehody s vozidlem Volkswagen a chtěl vytáhnout opel zpět na silnici. Při této činnosti byl kontrolován policisty, kteří mu naměřili v dechu 2,70 promile alkoholu. Muž uvedl, že po své nehodě byl u kamaráda, kde pil alkohol. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na místě mu také byl zadržen řidičský průkaz.
 
Nadával své sestře a demoloval zařízení bytu
V neděli 26.7.2009 v Lichnově 23letý muž v silně podnapilém stavu vulgárně nadával a vyhrožoval své sestře a demoloval i zařízení bytu. Po příjezdu policistů na místo incidentu chtěl opět sestru napadnout, tak byl zajištěn. Pro jeho agresivní chování nebylo možno provést dechovou zkoušku a tak byl následně převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
                                                                                            
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 

vytisknout  e-mailem