Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pyrotechnické výrobky (zábavní pyrotechnika) - základní právní úprava a hlavní zásady pro zacházení

Policejní pyrotechnici jako každoročně před silvestrovskými oslavami připomínají hlavní zásady a upozorňují na rizika při zacházení s pyrotechnickými výrobky - zábavní pyrotechnikou 

V letošním roce došlo k významné změně právní úpravy v oblasti pyrotechnických výrobků, mezi které patří i výrobky zábavní pyrotechniky, neboť nabyl účinnosti zákon č. 206/2015 Sb., o pyrotechnických výrobcích a zacházení s nimi a o změně některých zákonů (zákon o pyrotechnice) a nařízení vlády č. 208/2015 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh. Pyrotechnické výrobky jsou nyní nově rozčleněny do osmi kategorií, jsou nově upraveny podmínky nabývání, držení a nakládání s těmito výrobky, a to nejen ve vztahu k prodejcům, ale též ve vztahu k uživatelům, tj. k široké veřejnosti.
Vzhledem k blížícím se oslavám nového roku, dochází ke zvýšení objemu prodeje zábavní pyrotechniky a její prodej se v této době rozšiřuje i do prodejen, kde se tyto výrobky během roku neprodávají.


Z tohoto důvodu Pyrotechnická služba PČR upozorňuje na nebezpečí, které tyto výrobky představují při skladování, prodeji a používání.
Připravili jsme pro Vás dva dokumenty.
Hlavní zásady pro zacházení s pyrotechnickými výrobky (zábavní pyrotechnikou)
Pyrotechnické výrobky (zábavní pyrotechnika) - základní právní úprava

vytisknout  e-mailem