Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pyrotechnici v Hannoveru zneškodnili pumu z války

3. září 2019 Pyrotechnici v severoněmeckém městě Hannover úspěšně zneškodnili leteckou pumu z druhé světové války. Kvůli likvidaci bomby bylo v pondělí evakuováno 15 200 lidí, kteří se v úterý nad ránem mohli vrátit zpět domů. 

Letecká puma vážící 250 kilogramů byla objevena v pondělí nedaleko zoologické zahrady, která leží východně od centra Hannoveru, metropole spolkové země Dolní Sasko.

V pondělí večer pyrotechnici zneškodnili pumu také v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, kde muselo domovy opustit 4800 lidí. Evakuace v Kolíně se podle médií protáhla, neboť ne všichni se rozhodli z ohrožené oblasti odejít. Jeden člověk podle stanice WDR dokonce napadl policistu. Nad místo práce pyrotechniků navíc někdo vyslal dron, policie po majiteli pátrá.

I více než 70 let po konci druhé světové války jsou podobné evakuace v Německu poměrně běžné. Největší takovou akcí v poválečných dějinách země byla předloni v září evakuace více než 60 tisíc obyvatel ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle odborníků nevybuchlo asi deset procent z milionů bomb svržených za druhé světové války nad Německem.

Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/pyrotechnici-v-hannoveru-zneskodnili-pumu-z-valky-40295165

vytisknout  e-mailem