Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Puma na útěku

PRAHA VENKOV-JIH – Od včerejšího dne pátrají policisté společně se zástupci místní samosprávy a majiteli dvouletého samce pumy, který utekl ze zoo parku ve Zvoli. 

Oznámení o uprchlém zvířeti přijali policisté krátce po třinácté hodině. Jedná se o dvouletého samce zmiňované kočkovité šelmy černošedé barvy, který utekl z výběhu areálu kontaktního zoo parku. Na místě při pátrání spolupracovala policejní hlídka společně s majiteli zvířete a zástupcem místní samosprávy. Dle vyjádření majitele zoo parku se nemá jednat o agresivní zvíře, které je zvyklé na kontakt s lidmi.
Podle posledních informací je puma stále na útěku, kdy v průběhu noci byl dvakrát zaznamenán její výskyt v lokalitě mezi obcemi Zvole a Vrané nad Vltavou.
Policisté v rámci hlídkové služby se v této lokalitě nadále věnují pátrání po zmiňovaném zvířeti, snaží se získat případné poznatky k jeho výskytu. Jsou v kontaktu s místní samosprávou a majiteli zvířete, kteří si pátrání, které je v jejich kompetenci, po zvířeti organizují vlastními prostředky. Je předpoklad, že by se puma mohla v současné době zdržovat stále v lokalitě poblíž zoo parku mezi obcemi Zvole, Březová a Vrané nad Vltavou.
Z tohoto důvodu doporučujeme, aby občané v těchto místech byli opatrní, zejména při pohybu v okolí zoo parku, v zalesněných oblastech a na prostranstvích v blízkosti lesa. V případě zjištění výskytu nebo kontaktu se zvířetem, toto se nesnažili sami odchytit, ale informovali přímo majitele zvířete, místní samosprávu nebo policii prostřednictvím tísňové linky 158.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
29. června 2018

vytisknout  e-mailem