Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Půlmaraton“ Praha 2019

Pražská policie se připravuje na sobotní běžecký závod v centru metropole. 

V souvislosti s konáním 21. ročníku běžeckého závodu v centru metropole připravuje pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření. Od časných ranních hodin bude posílen výkon pořádkové, ale především dopravní služby, a to v souvislosti s běžeckým závodem Sportisimo ½ Maraton Praha 2019. Pražané a návštěvníci metropole se tak musejí připravit na rozsáhlá dopravní omezení, která budou celý závod doprovázet.

Závod bude odstartován v sobotu 6. dubna 2019 v 10:00 hodin na náměstí Jana Palacha a povede po ulicích Křižovnická, Křižovnické nám., Smetanovo nábřeží, Masarykovo nábřeží, Palackého nám., Rašínovo nábřeží, Plavecká, Vyšehradská, Svobodova, Rašínovo nábřeží, Palackého most (protisměrem), Lidická, vlevo Svornosti, Strakonická, otočka před Nádražní, Strakonická, Hořejší nábřeží, Nábřežní, Janáčkovo nábřeží, most Legií, Smetanovo nábřeží, Křižovnické nám., Křižovnická, Mánesův most, Klárov, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Komunardů, Jateční v protisměru, Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Rohanské nábřeží, Těšnovský tunel, nábřeží Ludvíka Svobody, Dvořákovo nábřeží, Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, U plovárny, Kosárkovo nábřeží, Mánesův most, náměstí Jana Palacha = cíl.

Po celé délce trasy budou policisté společně s městskými strážníky řídit a uzavírat dopravu podle aktuální situace. Jednotlivé úseky budou uzavřené na nezbytně nutnou dobu a poté, co jimi proběhne poslední závodník, bude v těchto úsecích provoz opět obnoven. Předpokládaný konec závodu je kolem šestnácté hodiny. V této souvislosti prosíme motoristy, aby respektovali pokyny policistů a strážníků, sledovali aktuální dopravní situaci na informačních serverech a pokud možno se v uvedeném čase a zmiňovanému úseku vyhnuli a zvolili objízdné trasy.

Dopravní opatření a informace o městské hromadné dopravě naleznou občané na webových stránkách Magistrátu hlavního města Prahy a na stránkách Dopravního podniku hlavního města Prahy.

por. Mgr. Jan Rybanský - 5. dubna 2019

vytisknout  e-mailem