Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčte mi na pohřeb, nájem, ledničku,…

NÁCHODSKO – Senior půjčil a peníze zpět nedostal. 

Soucit a důvěra, to jsou vlastnosti, na něž podvodníci a podvodnice u seniorů nejčastěji sázejí. Ani v případě vyšetřování podvodu na 69letém seniorovi z Náchoda tomu nebylo jinak.

senioři ve městěIlustrační foto/Policie ČR

Policisté v červenci 2016 přijali oznámení od staršího muže z Náchoda, že postupně půjčil jedné ženě, kterou znal z dřívějšího zaměstnání, částku 40.000 korun, ona se však nyní stále vymlouvá a nechce peníze vrátit. Žena ho vyhledávala na ulici i doma a vždy za ním přišla s nějakou srdceryvnou historkou, například potřebovala půjčit na doplacení nájmu, nebo jí hned vystěhují na ulici, jindy zase musela zaplatit pohřeb příbuzného, pak její sestra potřebovala ledničku, nebo ona musí zaplatit akontaci na půjčku. Půjčky přijímala rychle a ochotně, ona sama za ně však poskytla jen sliby, peníze zpět nikdy nevracela.

Po prověření uváděných informací, jehož součástí byly také psychologické a psychiatrické posudky, policisté nakonec v těchto dnech zahájili trestní stíhání 59leté ženy z Náchoda pro přečin podvodu. V případě uznání viny jí může soud poslat až na dva roky do vězení nebo uložit peněžitý trest.

Další podobné případy: Seniorka pustila do bytu neznámou ženu .

Preventivní aktivity pro seniory – návody a rady.

 

Por. Mgr. Eva Prachařová
6. 12. 2016 v 10. 50 hodin

vytisknout  e-mailem