Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčování bylo snazší než splácení

NÁCHODSKO – Úvěry ženě přerostly přes hlavu 

peníze na zámek.jpgIlustrační foto/Policie ČR
V dnešní době je již zcela běžné, že lidé nakupují na splátky a uzavírají úvěrové smlouvy na půjčky nejrůznějších částek peněz. Bohužel nejeden z nich se už přesvědčil, že uzavření úvěru a utracení získaných peněz je mnohem snazší, než následné splácení dluhů.
 
Do podobné dluhové pasti se dostala také 62letá žena z Jaroměřska. V letech 2011 až 2013 totiž uzavřela více než desítku úvěrových smluv u různých finančních společností. Ačkoli půjčované částky nebyly nijak závratné, například 15 až 40 tisíc korun, včas a řádně splácet se jí nikdy nepodařilo. Možná proto si půjčovala stále další a další peníze, aniž by měla splacené předchozí závazky. Při uzavírání nových smluv vždy o svých předešlých závazcích pomlčela, což, kromě nesplácení dluhů, je také v rozporu se zákony. Do současné doby žena dluží úvěrovým společnostem 79.000 korun.
 
Policisté z oddělení hospodářské kriminality jí v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu a vzhledem k výši škody ženě nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18. 12. 2014 v 16.00 hodin

 

vytisknout  e-mailem