Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Půjčoval si peníze a zatajil podstatné údaje

PRAHA VENKOV – VÝCHOD – Byl obviněn z podvodu. 

Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD zahájili trestní stíhání 27letého muže, kterého obvinili z pokračujícího přečinu úvěrového podvodu. Toho se dopustil tím, že cíleně zamlčoval údaje o své finanční situaci při sjednávání úvěrů u nebankovních institucí.

Muž opakovaně využíval bankovních institucí za účelem zapůjčení finančních prostředků, které plánoval využít nejen k soukromým účelům, ale i k pořízení pracovního náčiní. Časté střídání zaměstnání jej však následně přivedlo až k dluhové pasti a prostředky pro život, které získával ze zaměstnání, již nestačily na pokrytí všech nákladů. I přesto požádal o zapůjčení dalších finančních prostředků, tentokrát však u nebankovních institucí.

Ty jeho požadavkům vyhověly a zapůjčily částku přes 140 tisíc korun. Problém byl ovšem v tom, že si muž vypůjčoval prostředky, ačkoliv si byl vědom toho, že není v jeho možnostech je splácet a právě tuto skutečnost nebankovním institucím zamlčel a uzavřel v minimálně dalších čtyřech případech smlouvy o úvěru. Faktem tedy zůstává, že pokud by uvedl pravdivé údaje, k uzavření smluv by buď nedošlo vůbec, nebo za zcela jiných podmínek.

Za uvedené jednání se nyní bude zpovídat před soudem a v případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až na pět let.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2.3.2023

vytisknout  e-mailem