Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčky ano, vracení ne!

NÁCHODSKO – Z invalidní ženy vytahala statisíce.  

Policisté z náchodského oddělení obecné kriminality v těchto dnech zahájili trestní řízení proti 22leté ženě z Náchoda, kterou viní z podvodného půjčování finančních prostředků od invalidní ženy.
Z průběhu vyšetřování vyplynulo, že půjčky mladá žena vylákala na nemocné paní v období od dubna 2016 do září 2016, celkem se během této doby výše vypůjčených financí vyšplhala na částku přesahující 300.000 korun.
Veškeré trápení invalidní ženy začalo, když mladé ženě prodala svůj družstevní byt. Při prodeji se od ní nechala umluvit k menší slevě z ceny, a tím se zřejmě dostala do jejích spárů. Následně se na ní nová majitelka přímo „nalepila“, začala jí pomáhat, dojížděla za ní do nového domova, nabízela služby a pochůzky. Jenže až za delší dobu žena poznala, že nebyly zdarma. Po čase si žena řekla o malou půjčku na rekonstrukci zakoupeného bytu, smlouvu na 50.000 podepsala, ke splácení se ale aktivně neměla, po nějaké době si řekla o dalších 160.000, prý je rekonstrukce dražší. Opět se ke splácení neměla, paní mezitím postihly zdravotní problémy, ale ani ty obviněné nebránily říci si o další půjčku. A jako vždy předtím, slíbila vše splatit, ale nesplácela. Pokud se nemocná žena ozvala, měla po ruce buď sliby a výmluvy nebo dokonce i ostřejší slova. Zastrašená invalidní důchodkyně, když už sama začala mít finanční problémy, se ale nakonec odhodlala a učinila oznámení na policii. V tuto dobu policisté mladou ženu obvinili z trestného činu podvodu s možným až pětiletým trestem odnětí svobody, její vyšetřování je dále vedeno na svobodě.

V případě, že by v Náchodě a okolí existovaly další poškozené ženy nebo muži v podobné situaci, ať se přihlásí náchodským kriminalistům na tel. 724 100 372. Všechny, které tento případ oslovil, pak varujeme před půjčováním peněz prakticky neznámým lidem. Zpočátku se tváří dobrosrdečně, ale zapůjčené peníze nevracejí, zpravidla také dostanou své oběti do dluhových pastí a velkých finančních problémů, jako se stalo i v tomto případě. Rádi bychom tímto varováním zabránili dalšímu páchání této trestné činnosti.
por. Mgr. Eva Prachařová
19. 12. 2016, 12:10

 

vytisknout  e-mailem