Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Půjčku nedostala

Do baru vnikl přes okno dámských záchodů, V obchodě přišel o mobil, Policisté kontrolovali nejen řidiče, ale i cyklisty a chodce a další zprávy z Bruntálska 

Do baru vnikl přes okno dámských toalet
Od pondělí 2.11.2009 šetří policisté z Města Albrechtic vloupání do baru v Osoblaze. Dosud neznámý pachatel dne 30.10.2009 vnikl do objektu baru zřejmě přes okno dámského WC. Z neuzamčené zásuvky pod barovým pultem odcizil finanční částku ve výši 600 Kč a dále vzal klíč od automatů na cigarety. Ten odemkl a odcizil ze zásobníku drobné mince a papírové bankovky v celkové výši 9 600 Kč.
 
V obchodě přišel o mobil
V Krnově v obchodním domě na ulici Revoluční v pondělí 2.11.2009 odcizil dosud neznámý pachatel během otvírací doby poškozenému muži z kapsy bundy mobilní telefon Nokia. Majiteli způsobil škodu ve výši 15 tisíc Kč.
 
Zaplatila poplatek za vyřízení půjčky, kterou neobdržela
Podvodné jednání neznámé pachatelky, která slibovala vyřízení půjčky 36leté ženě nyní šetří bruntálští policisté. Poškozená případ oznámila včera 2.11.2009 na obvodní oddělení. Dne 23.10.2009 měla v restauraci v obchodním domě v Olomouci uzavřít s pachatelkou, která zastupovala společnost poskytující peněžní prostředky, smlouvu o půjčce ve výši 300 tisíc Kč. Za vyřízení předala pachatelce vratnou zálohu ve výši 6 tisíc Kč a peníze měla obdržet převodem na svůj účet do 27.10.2009. Doposud žádné finanční prostředky neobdržela a ani jí nebyla vrácena záloha. Případ policisté postoupí dle místní příslušnosti do Olomouce.
 
Policisté kontrolovali nejen řidiče, ale i cyklisty a chodce
Od 21. do 30.10.2009 proběhla v celém okrese Bruntál krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená nejen na kontrolu řidičů, ale zejména cyklistů a chodců. Policisté dohlíželi na dodržování zákona o silničním provozu, výbavu a osvětlení jízdních kol cyklistů a chodců. V průběhu této akce distribuovali reflexní samolepky a proužky. V těchto dnech zkontrolovali 2108 vozidel, 263 cyklistů a chodců. Bylo zjištěno 70 přestupků, z toho 41 vyřízeno na místě a šest oznámeno správnímu orgánu. Převážně se jednalo o nevyhovující technický stav vozidel, nedodržování povolené rychlosti, nepoužívání bezpečnostních pásů a také přestupky na železničních přejezdech. V rámci akce byly také zjištěny jízdy bez řidičských průkazů a po požití alkoholu. I 15 cyklistů se dopustilo různých přestupků. 
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem