Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčily si a nesplácí

TEPLICKO - Ženy byly obviněny z úvěrového podvodu; Vykradený dům a dílna... 

Půjčily si a nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu byla obviněna 20letá žena, která uzavřela se společností poskytující půjčky smlouvu o spotřebitelském a revolvingovém úvěru na koupi mobilního telefonu. Při uzavírání smlouvy uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání a příjmu, půjčku téměř 15 tisíc korun navíc nesplácí. O měsíc později si vzala u jiné společnosti úvěr 25 tisíc korun, který nezaměstnaná žena také nesplácí. Ze svého jednání se bude zodpovídat u soudu, u kterého si může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

     Ze stejného trestného činu policisté obvinili také 22letou ženu, která uzavřela smlouvu o hotovostním a revolvingovém úvěru s výší úvěrového rámce 50 tisíc korun, o půl roku později si u stejné společnosti půjčila dalších padesát tisíc. Také ona uvedla zkreslené údaje o výši svých příjmů a půjčky řádně nesplácí, poškozené společnosti dluží přes 85 tisíc korun.

Vykradený dům a dílna

      Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Světci vnikl do rodinného domu, kde odcizil rybářské pruty a vrtačku. Následně z dílny na pozemku ukradl různé druhy elektro nářadí a další věci v celkové hodnotě přes 47 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, lapkovi hrozí v případě dopadení až tříleté vězení.

Vandal zničil telefonní automat

     Z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení je podezřelý neznámý pachatel, který v Teplicích zdemoloval veřejný telefonní automat. Vytrhl jeho přední část, následně i počítadlo a přetrhal kabeláž uvnitř automatu, poškozené společnosti způsobil škodu kolem 15 tisíc korun. V případě dopadení hrozí vandalovi až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizené kolo

     Až dva roky vězení hrozí neznámému pachateli, který se vloupal do sklepa v panelovém domě v Teplicích. Z kóje odcizil horské jízdní kolo, jehož hodnotu majitel vyčíslil na devět tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli i odcizeném kole pátrají.

13. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem