Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčila si přes půl milionu

TEPLICKO - Žena zatajovala svou skutečnou finanční situaci; Padlo obvinění za nehodu... 

Půjčila si přes půl milionu

     Z úvěrového podvodu byla obviněna 33letá žena, která si půjčila u různých společností přes půl milionu korun, které řádně nesplácí. V průběhu téměř tří let si vzala osm půjček, při jejichž sjednávání uváděla nepravdivé údaje o svých finančních závazcích, poškozeným společnostem navíc dosud nesplatila téměř sto tisíc korun. Obviněná je vyšetřována na svobodě, pokud případ skončí u soudu a bude uznána vinnou, hrozí jí až pětiletý trest odnětí svobody.

Padlo obvinění za nehodu

     Ve čtvrtek 9. července došlo kolem 13:40 hodin v Srbicích k vážné dopravní nehodě. Řidič nákladního vozidla s návěsem vjel mimo komunikaci, kde srazil ženu, která šla po chodníku a následkem střetu utrpěla vážná zranění, která si vyžádala letecký transport do nemocnice.

     Včera bylo zahájeno trestní stíhání řidiče, který byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle jeho výpovědi z důvodu momentální zdravotní indispozice strhl řízení a vjel na trávu, následně se vrátil na komunikaci a pokračoval v jízdě, aniž by si všiml, že došlo k nějaké nehodě. Po chvíli mu volal majitel přepravní firmy a muži sdělil, že zřejmě srazil člověka, řidič proto ihned zastavil, kontaktoval linku 158 a při následném vyšetřování nehody plně spolupracoval s policií. Poškozená by měla být v současné době mimo ohrožení života, obviněný řidič je vyšetřován na svobodě.

Ukradl oblečení

      Ani dvě předchozí odsouzení za krádeže nezabránily 29letému muži v dalším páchání trestné činnosti. Je podezřelý, že v pondělí odpoledne odcizil v prodejně oblečení v teplickém obchodním centru tři pánská trika a se zbožím v hodnotě necelých 900 korun z obchodu bez zaplacení odešel. Tepličtí policisté ale známou firmu poznali na záznamech bezpečnostních kamer a sdělili mu podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na předchozí tresty hrozí až tříleté vězení.

16. července 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem