Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Půjčil si elektrokolo, které nevrátil

TRUTNOVSKO - Škoda se vyšplhala na téměř 100 tisíc korun! 

Šedé elektrokolo Scott v hodnotě téměř 100 tisíc korun si v sobotu 2. září 2017 zapůjčil muž hovořící polsky v jedné půjčovně v Krkonoších. Muž nedodržel podmínky smlouvy a do dnešního dne kolo nevrátil.

Na policisty se obrátil v pondělí 4. září 2017 jednatel poškozené firmy, který sdělil, že pracovník půjčovny kolo zapůjčil zhruba 35tiletému muži oproti jeho dvěma dokladům. Zájemce o kolo složil na místě zálohu ve výši 5 tisíc korun a bez problémů uhradil půjčovné. Dle jednatele se škoda vyšplhala na téměř 100 tisíc korun.

Případ v současné době prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což „podvodníkovi“ hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Trutnovská policie upozorňuje majitele horských půjčoven, že na našich horách dochází k podvodnému jednání. Doporučujeme všem, aby si zájemce opravdu řádně „vybírali“ a vždy k osobě zjistili veškeré možné informace, případně zvážili výši záloh s ohledem na hodnotu zapůjčené věci. 

důležitý svědekdůležitý svědekV souvislosti s tímto případem žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po svědkovi na fotografii, který by nám mohl pomoci k objasnění celé věci.
Děkujeme.   

por. Pižlová Šárka, DiS.
14. 9. 2017, 10:00   

vytisknout  e-mailem