Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Psovod roku 2023

KRAJ - Ve čtvrtek 14. prosince proběhlo slavnostní vyhlášení XIV. ročníku ,,Psovod roku 2023" v Černousích. 

Od vzniku Krajského ředitelství policie Libereckého kraje probíhá každoročně v kraji soutěž ,, Psovod roku“.  Vítěz se svým služebním psem je posuzován nejen v rámci plnění služebních povinností a na základě dosahovaných výsledků, ale také za výjimečný čin, jakým je například zadržení nebezpečného pachatele, záchrana života apod.

Vyhlášení již XIV. ročníku této soutěže se i letos uskutečnilo v objektupprap. Filip Dvořák a jeho služební pes Emanprap. Filip Dvořák a jeho služební pes Eman

Oddělení služební kynologie v Černousích.  Vítězem na základě dosahovaných výsledků ve službě a za záslužný čin záchranu lidského života, se stal psovod Služby základních kynologických činností z České Lípy prap. Filip Dvořák se svým služebním psem Emanem.

Hodinu před půlnocí v neděli 16. července, byl psovod z České Lípy pprap. Filip Dvořák se svým psím parťákem, vysláni operačním důstojníkem do pátrací akce po pohřešovaném muži, který doma nechal dopis na rozloučenou. Pátrali v náročných podmínkách v blízkosti mokřadu, kde se jednalo nejen o těžce přístupný, ale také nebezpečný terén, obzvlášť v nočních hodinách. Zhruba po 1,5 km a dvou hodinách usilovného pátrání, začal pes avizovat osobu v blízkosti. Zanedlouho již pak svým štěkotem označil chroptícího muže ležícího nehnutě břichem a obličejem k zemi. Psovod okamžitě muže uvedl do stabilizované polohy a uvolnil mu dýchací cesty. Společně s přivolanou hlídkou muže vzhledem k náročnosti a nepřístupnosti terénu museli ještě dopravit k vozu rychlé záchranné služby.

Vítěz soutěže ,,Psovod roku 2023“ si převzal ocenění z rukou náměstka krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavla Bartoše, MBA, dále vedoucího odboru služby pořádkové policie plk. JUDr. Lukáše Kalenského a vedoucího oddělení služební kynologie mjr. Mgr. Aleše Jehličky. Slavnostního aktu se zúčastnili i jednotliví ředitelé Územních odborů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Za Územní odbor Liberec plk. Mgr. Kurt Malina, Územní odbor Jablonec plk. Ing. Bc. Pavel Langr, za kancelář ředitele Územního odboru Semily mjr. Ing. Miroslav Šafra a za kancelář ředitele územního odboru Česká Lípa mjr. Mgr. Petr Marek.  Dalšími účastníky slavnostní události byli zástupci jednotlivých samospráv. Starostka obce Bulovka Romana Šídlová, starosta města Frýdlant Ing. Dan Ramzer, starosta obce Černousy Miroslav Richter, starosta obce Habartice Ing. Bc. Stanislav Briestenský a starosta obce Pertoltice Bc. Vladimír Hovad.

Při této příležitosti byl oceněn i psovod Služby základních kynologických činnosti z Jablonce nad Nisou pprap. Michael Linke, který si převzal služební medaili 3. stupně za věrnost a dlouhodobé iniciativní dosahování velmi dobrých pracovních výsledků.

Blahopřejeme a přejeme všem, i těm čtyřnohým, spoustu dalších pracovních i osobních úspěchů.

18.12.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

policisté Služby základních kynologických činností KŘP Libereckého kraje

policisté Služby základních kynologickýc... 

Detailní náhled

ocenění vítěze

ocenění vítěze 

Detailní náhled

předání ocenění vedoucím OSK

předání ocenění vedoucím OSK 

Detailní náhled

převzetí diplomu a ocenění

převzetí diplomu a ocenění 

Detailní náhled

KŘP Libereckého kraje

KŘP Libereckého kraje 

Detailní náhled

zástupci jednotlivých samospráv

zástupci jednotlivých samospráv 

Detailní náhled

oceňovaný a vedoucí OSK Janov

oceňovaný a vedoucí OSK Janov 

Detailní náhled

prap. Filip Dvořák a jeho služební pes Eman

prap. Filip Dvořák a jeho služební pes E... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem