Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prý v afektu napadl bývalou manželku v Jiráskových sadech

HRADECKO - Přes dva roky rozvedený muž zaútočil na exmanželku na promenádním koncertu  

Hradečtí policisté v tomto týdnu (8. srpna 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví pětapadesátiletému muži z Hradce Králové. Důvodně podezřelý měl letos (2012) v červenci fyzicky napadnout bývalou o pět let mladší manželku z Hradce Králové.

V neděli 1. července 2012 krátce před čtvrtou hodinou odpoledne přišel za bývalou ženou na promenádní koncert do Jiráskových sadů v Hradci Králové. Podle ženy seděla na lavičce a sledovala koncert. Vedle ní seděl pán, kterého zná, jelikož chodí na koncerty již několik let jako ona. Náhle se u ní objevil její bývalý manžel, který ji ironicky pozdravil a pak ji udeřil rukou do obličeje. Přitom exmanželce sprostě nadával. Pak odešel domů. Žena následně zavolala policii.

Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Jednalo se o zhmoždění dolní čelisti, poranění ucha a další drobná zranění. Její týdenní léčení probíhalo bez vystavené pracovní neschopnosti.

Podle ženy neměl exmanžel k útoku žádný důvod, jelikož jsou již dva roky rozvedeni. Prý nejsou majetkově vyrovnáni. Žijí ve společném bytě v krajském městě. Přitom bývalá žena toleruje exmanželovi bydlení v bytě bez jakýchkoliv náhrad, jelikož je bez zaměstnání. Žena neví, zda byl muž v době, kdy ji napadl pod vlivem alkoholu.

Podle zjištěných informací pije dost často. Naposledy byl pod vlivem alkoholu viděn ten den kolem páté hodiny odpoledne.

Muž se na policii k protiprávnímu jednání přiznal. Policistům uvedl, že mu je celé věci skutečně líto. Bývalé manželce se omluvil dopisem, ale i osobně. Údajně nikdy předtím exmanželku neuhodil. Prý se za své chování ve stresovém afektu šíleně stydí.

Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 10. srpna 2012 (14:40)

vytisknout  e-mailem