Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prý si šňupl dvě lajny

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič přiznal, že užil pervitin.  

Jízda pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek je zakázána. Přesto se najdou řidiči, kteří nemají problém v podroušeném stavu usednout za volant. Dokonce se najdou i spolujezdci, kteří s nimi absolvují cestu. Zřejmě nikdo z nich si neuvědomuje, jaké následky jejich jízda může mít.

Čtyřicetiletého řidiče Dacie, který projížděl Hlukem, zastavila policejní hlídka v sobotu 1. října krátce před devátou hodinou večer. Po předložení dokladů se řidič podrobil dechové zkoušce, která vyšla negativní. Zato test na drogy vyšel pozitivní a to na pervitin. Slovenský řidič se přiznal a řekl, že si předchozí den “šňupl asi dvě lajny“. Řidič odmítl lékařské vyšetření. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Za volant si poté musela usednout jeho spolujezdkyně. Řidiče nyní čeká řízení na odboru dopravy.

Pod vlivem pervitinu a ještě s neplatným řidičským průkazem usedla za volant Fordu čtyřiatřicetiletá žena. Ve čtvrtek ve dvě hodiny ráno projížděla Pašovicemi, kde její jízda také skončila.

Velmi zvesela usedl ve středu odpoledne za volant škodovky čtyřicetiletý muž. Jeho jízdu v Uherském Hradišti v ulici Lomená ukončila policejní hlídka. Poté, co nadýchal 3,23 promile alkoholu, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. S řidičským průkazem se může na nějakou dobu rozloučit. Podle zákona mu totiž hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let! V tomto případě spolujezdec za volant neusedl. Zřejmě by o řidičský průkaz přišel i on.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 9. – 6. 10. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

30. 9. – 6. 10. 2016

23. 9. – 29. 9. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

3

0

Řidič pod vlivem drog

3

2

Překročení maximální rychlosti

31

49

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

11

13

Telefonování za jízdy

5

7

Špatný technický stav vozidla

20

21

Neoprávněné zastavení a stání

0

17

Chodci

0

3

Cyklisté

4

9

7. října 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem