Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

První žena se zloději ubránila

LITOMĚŘICE - Víkendové nehody; Z auta ukradl cenné věci; První žena se zloději ubránila, druhá... 

 

 

Víkendové nehody

Od pátku do neděle vyjeli litoměřičtí dopravní policisté k 15ti nehodám. Dvě z nich však byly opravdu vážné. Jedna z nich si vyžádala lidský život a druhá těžké zranění. Způsobená škoda byla vyčíslena na 520 000 Kč a za hlavní příčinu lze označit nedání přednosti v jízdě. Přednost nedalo pět řidičů. Alkohol u havarujících řidičů policisté při provedených dechových zkouškách nezjistili.

Z auta ukradl cenné věci

Na začátku víkendu se v Nezvalově ulici v Litoměřicích vloupal zloděj do zaparkovaného automobilu zn. Renault CLIO. Majitel auta udělal velkou chybu, když si v autě ponechal peněženku, doklady a platební karty. To všechno mu z auta zmizelo a kromě toho zloděj ukradl i autorádio s CD přehrávačem a balíček CD. Dosud neznámý pachatel napáchal škodu v hodnotě 8 000 Kč a je podezřelý z trestného činu krádeže vloupáním. Za tento trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, peněžitý postih nebo propadnutí věci.

První žena se zloději ubránila, druhá neměla dost sil

Na sobotní ráno dlouho nezapomenou dvě ženy. U lovosické benzinové čerpací stanice „Žabák“ čelily útoku zloděje. Zatímco si 47letá žena svoji kabelku ubránila a zloděj vzal raději nohy na ramena, druhý pokus se mu vydařil. Oslovil 71letou paní a zeptal se jí kolik je hodin. Využil její nepozornosti, chytil její kabelku a začal se o ní s ženou přetahovat. Na tašce se přetrhl popruh a zloděj s úlovkem utekl k nedalekému křoví. Paní za ním běžela a když doběhla ke křoví, nalezla tam svojí kabelku bez mobilního telefonu a finanční hotovosti 500 Kč. Po zloději nebylo ani památky. Ve věci se jedná o podezření z trestného krádeže a policie po pachateli pátrá.
 

vytisknout  e-mailem