Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První rok v Movemberu

Policie ČR se letos poprvé zapojila do kampaně na podporu mužského zdraví Movember. 

V letošním roce jsme se poprvé jako celek přihlásili k myšlence celosvětového hnutí Movember a s podporou Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR jsme po celý měsíc listopad apelovali na své muže, aby věnovali pozornost prevenci svého zdraví. Hlavním cílem bylo zvýšit povědomí o mužském zdraví a jeho prevenci zejména mezi policisty a zaměstnanci policie, neboť z celkového počtu téměř 49 tis. pracovníků je 76% mužů.

Policejní prezident brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý převzal nad kampaní nejen svou záštitu, ale také celou kampaň spolu se svým týmem aktivně podpořil. Během kampaně Movember policejní prezident Tomáš Tuhý, jeho náměstci a někteří ředitelé krajských ředitelství policie pěstovali v listopadu kníry, které jsou nejvýraznějším znakem boje za mužské zdraví. Protože při prevenci a snižování rizika mnohých chorob a zlepšení fyzického i psychického zdraví je základem aktivní pohyb, uskutečnil se dne 19. listopadu symbolický proMOběh v čele s policejním prezidentem za doprovodu 50 našich kolegů.

Měsíc listopad skončil a s ním i spojené Movember aktivity. Jak se zapojili naši policisté, naleznete v galerii MO-licistů na stránkách kampaně www.policie.cz/movember. Jednotliví příznivci kampaně také neváhali a darovali na konto Nadace Movember Foundation osobní finanční příspěvek. Díky nim se do současné doby podařilo pro Nadaci získat více jak 50 tis. Kč. Děkujeme.

Na závěr kampaně Movember policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý uvedl: „Velký zájem a ohlas ke kampani mě mile překvapil. Velice mě těší, že policisté neváhají věnovat svůj čas dobročinným aktivitám. V příštím roce rád kampaň Movember opět podpořím.“

Zájem Policie České republiky o zapojení do kampaně Movember ocenili také zakladatelé a organizátoři celého hnutí v Austrálii, kteří pro nás vytvořili originální logo. Marek Rejman organizátor kampaně Movember v ČR k našemu zapojení řekl: „Pro nás je v letošním roce spolupráce s Policií České republiky velké překvapení a fantastická věc. Naše nadšení sdíleli i zakladatelé hnutí v Austrálii, protože se celosvětově jedná o první zapojení národní policie.“

 

3. prosince 2015
kpt. Mgr. Bc. Zuzana Součková
Policejní prezidium ČR
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem