Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

První pomoc

Další ze soustředění policistů zásahové jednotky.  

ZJ první pomoc 2.jpg

Pravidelná školení v první pomoci si většina z nás představí jako nezáživnou přednášku vrcholící prezentací obrázků a algoritmů pro umělé dýchání. Jaké však čekalo překvapení policisty zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje a jejich kolegy ve zbrani z Pododdzialu antyterrostycznego Policji z Polských Katowic, účastníky nedávného společného soustředění těchto speciálních policejních útvarů? Křik a všudypřítomná krev, na zemi ležící postavy zjevně zraněných osob bez známek života a nelehký úkol - zachovat chladnou hlavu a prokázat svou profesionalitu v záchraně lidského života a zdraví.
 

ZJ první pomoc 3.jpg

Ve spolupráci s pracovníky Českého červeného kříže a Vodní záchranné služby bylo ve dnech 24. – 26. června připraveno na Těrlicku na Karvinsku několik pracovišť s figuranty, jejichž velmi realisticky namaskovaná zranění připravila policistům nejednu horkou chvilku. Ošetřit oběť brutálního fyzického útoku, pachatele trestného činu i jeho postřelenou oběť, a to vše za pomocí někdy i improvizovaných prostředků… To byl jen zlomek zadání, která museli policisté plnit. Na hladině Těrlické přehrady pak procvičovali také záchranu tonoucích osob, což při aktuální teplotě vody nebyl také zrovna lehký úkol.
 
 
Na každém pracovišti následně odborníci z řad zdravotníků odborně hodnotili zvládnutí situace, postup při poskytování pomoci a všechny kroky, které cvičící policisté podnikli při řešení jednotlivých zadání.
 
Cílem tohoto společného soustředění bylo nejen zdokonalení odborných dovedností policistů, ale i upevnění vzájemné spolupráce mezi policejními specialisty Polska a České republiky. Toto by však nebylo možné bez podpory zúčastněných organizací - Českého červeného kříže a Vodní záchranné služby. Za to jim patří oprávněný dík. Rovněž tak firmě, která poskytla nezbytnou materiální podporu k realizaci tohoto výcviku.
 
 
 
          mjr. Mgr. Zdeněk Martínek
  zástupce vedoucího zásahové jednotky

ZJ první pomoc 1.jpg

 

vytisknout  e-mailem