Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První obžaloba v případu ROP Jihozápad

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování, expozitura České Budějovice, navrhli Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze podání obžaloby na bývalou manažerku financování projektů Regionálního technického muzea v Plzni, o.p.s.  

            Na základě uvedeného návrhu policejního orgánu podala dne 1. prosince 2010 státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze ke Krajskému soudu v Plzni obžalobu pro zločiny padělání a pozměnění veřejné listiny dle § 348 odst. 1, odst. 3 písm. c), d) trestního zákoníku, dotační podvod dle § 212 odst. 1, odst. 6 písm. a) trestního zákoníku a zločin poškození finančních zájmů Evropských společenství dle § 260 odst. 1, odst. 5 trestního zákoníku, spáchané ve stádiu pokusu dle § 21 odst. 1 trestního zákoníku.
 
            Žena se měla dopustit protiprávního jednání tím, že ve druhé polovině roku 2009 v souvislosti s přípravou a podáním žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad, na projekt Regionálního technického muzea, o.p.s. v Plzni, padělala rozhodnutí Ministerstva kultury ČR o prohlášení movitých věcí za kulturní památky. Toto rozhodnutí pak použila jako povinnou přílohu žádosti o dotaci v celkové výši 120,7 milionů korun, z toho 102,6 milionů korun jako příspěvek z rozpočtu Evropských společenství, aby tak zvýšila pravděpodobnost získání dotace.
 
            Obžalované ženě hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let.
 
 
                                                                                                                   pplk. Mgr. Roman Skřepek
                                                                                                                            rada ÚOKFK SKPV

vytisknout  e-mailem