Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

První nehody motorkářů

Písek - Dbejte zvýšené opatrnosti! 

Ačkoli je ještě zimní měsíc, počasí se tváří plně jarně. To zřejmě brzy vylákalo vyznavače jednostopých vozidel na silnice všech typů. To však sebou bohužel přináší první střety s jinými motorovými vozidly. Včera jsme na Písecku vyšetřovali již dvě nehody se zraněním.

První událost byla oznámena pár minut před 10. hodinou v písecké ulici Čelákovského k nájezdu silnice I/20. Dle zjištěných skutečností jel řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Superb od centra, kdy při odbočování vlevo pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidičce motorky tovární značky Yamaha, která přijížděla od silnice I/20 k nadjezdu nad zmíněnou hlavní trasou a došlo k čelně bočnímu střetu. Žena po pádu utrpěla zranění,  kdy jí nechal zasahující lékař převézt na ošetření do zdravotnického zařízení.  

Ve věci byly dopravními policisty zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Druhou nehodu vyšetřovali stejní strážci silnic po 14. hodině na trase mezi obcemi Dolní Novosedly a Záhoří, kde pravděpodobně řidič motorky tovární značky Honda nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a jiným okolnostem, které je možno předvídat a tím došlo ke střetu jeho přední částí do zavazadlového prostoru osobního automobilu Peugeot 5008, jehož řidič zpomalil z důvodu před ním jedoucího vozidla, které odbočovalo vlevo mimo komunikaci. Při nehodě se zranil řidič motocyklu Honda, kdy jej příslušníci Zdravotnické záchranné služby převezli do zdravotnického zařízení. 

Tato nehoda je řešena jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.

Připomínáme však řidičům motorek, aby dbali zvýšené opatrnosti! Silnice jsou stále pro jejich jízdu chladně a znečištěné zbytky posypového materiálu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

25. února 2024

Odkazy do noveho okna

DN v Písku 1

DN v Písku 1 

Detailní náhled

DN v Písku 2

DN v Písku 2 

Detailní náhled

DN v Písku 3

DN v Písku 3 

Detailní náhled

DN u D. Novosedel 1

DN u D. Novosedel 1 

Detailní náhled

DN u D. Novosedel 2

DN u D. Novosedel 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem