Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

První krádež hroznů na Břeclavsku

BŘECLAVSKO: Zloději sklidili 700 kilogramů. 

Hustopeče - Zloději hroznů na sebe nenechali dlouho čekat. Během víkendu pachatelé posbírali 700 kilogramů odrůdy Cabernet Moravia ve viniční trati Růženy, která se nachází v katastru obce Hustopeče. Z volně přístupného vinohradu odvezli pachatelé sklizeň v hodnotě přesahující 16 tisíc korun.  

S uvedenou problematikou se potýkáme v našem regionu každoročně. Vloni jsme šetřili celkem šest případů, kdy se vzniklá škoda vyšplhala na vyšší částku, a tudíž se jednalo o trestné činy. Krádež s nejvyšší škodou jsme vloni zaznamenali v Moravském Žižkově. Majiteli vinařské firmy zloději ostřihali vinohrad během nočních hodin a odvezli si kolem 4 tun úrody. Způsobená škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.

Dopadení pachatelů této trestné činnosti bývá velmi obtížné. Vloni se podařilo zadržet dvojici nepoctivců, která zamířila do cizího vinohradu v době, kdy v Mikulově probíhalo tradiční Pálavské vinobraní. Muži se zřejmě domnívali, že policisté budou zaneprázdněni pouze uvedenou akcí, ale to se mýlili. Kolegové podezřelou osádku s vozíkem plným nakradených hroznů zastavili  přímo při odvozu 460 kilogramů vinné révy. Za své protiprávní jednání si následně dvojice vyslechla sdělení o podezření z trestného činu.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 3. října 2017

vytisknout  e-mailem