Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

První den v roce

Pražští policisté na Nový rok vyjížděli k více než k 300 oznámením. 

I. Drogy ve vozidle

V pátek krátce po půl druhé odpoledne zastavila hlídka pohotovostní motorizované jednotky v Olšanské ulici v Praze 3, vozidlo Volkswagen Passat. Při silniční kontrole se jim řidič zdál nervózní a tak u něj provedli test na drogy, který byl pozitivní na látky amphetamine, kokaine a opiáty.  Policisté pojali podezření, že se ve vozidle nacházejí drogy a tak si na pomoc zavolali speciálně vycvičeného psa na vyhledávání drog. Při prohlídce bylo nalezeno více než 6 gramů pervitinu, 2 gramy kokainu, několik tablet extáze a více než 20 gramů marihuany a to vše v několika igelitových sáčcích. Z tohoto důvodu „péjáci“ muže omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. Třiadvacetiletý cizinec je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. (VIDEO)

II. Kradené vozidla nalezeny

Krátce před patnáctou hodinou si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli v Modřanské ulici v Praze 4 vozidla Jaguar, které v ranních hodinách hlásil ve vysílačce operační důstojník, jako odcizené. Policisté se za ním ihned otočili a v momentě, kdy je řidič spatřil, sešlápl plyn a začal se hlídce vzdalovat. Ta za užití donucovacího prostředku zahrazení vozidlem, auto zastavila a tím úspěšně zamezila možnému ujíždění odcizeného vozidla. Kolegové na místě zjistili, že vozidlo Jaguar bylo odcizené, den předtím, při vloupání do rodinného domu ve Středočeském kraji. Z tohoto důvodu byl třiačtyřicetiletý řidič převezen na policejní služebnu, kde si vyslechnul podezření ze spáchání trestného činu krádež. Třiatřicetiletá spolujezdkyně byla od června minulého roku v pátrání, za majetkovou trestnou činnost a navíc u sebe měla v době prohlídky větší množství drog. Z tohoto důvodu byla taktéž převezena na služebnu a je v tuto chvíli obviněna ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu. Vozidlo Jaguar bylo navráceno zpět majiteli a celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté ze Středočeského kraje. (VIDEO)

Skoro ve stejný čas zastavila jiná hlídka pohotovostní motorizované jednotky další kradené vozidlo Fiat Ducato, které bylo odcizené i s klíčem, v ten den krátce po 13. hodině,  ve Středočeském kraji. Ke krádeži došlo taktéž při vloupání do rodinného domu.  Za volantem seděl cizinec, se kterým policisté už v minulosti zahájili správní vyhoštění pro trestnou činnost páchanou v minulosti. Navíc u něj policisté provedli test na drogy, který byl pozitivní. Z tohoto důvodu „péjáci“ řidiče omezili na osobní svobodě a to pro podezření ze spáchání trestných činů řízení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Majitel si své vozidlo převzal a kriminalisté celý případ dále rozplétají.

III. Nebezpečná „zábava“ na Nový rok

K jednomu z prvních případů v Novém roce vyjížděli policisté z místního oddělení Stodůlky spolu s velitelem policie z pohotovostní motorizované jednotky a to do pražských Stodůlek, kde měla dvojice mužů vyhazovat předměty z okna. Přivolaní policisté dohledali inkriminovaný byt a v něm i osobu, která tuto nebezpečnou činnost vykonávala. Policisté na místě šetřením zjistili, že muž z okna vyhodil brzdový kotouč, autobaterii a skleněné lahve. Vzhledem k těmto skutečnostem byl sedmadvacetiletý podezřelý omezen na osobní svobodě a převezen na místní oddělení pro podezření z protiprávního jednání. (VIDEO)

IV. Novoroční sprejeři

Krátce po čtvrté hodině ranní vyjížděli policisté ze čtyřkové „oháesky“ do Choratické ulice v Praze 4, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. Z toho se nakonec vyklubalo zadržení dvou sprejerů, kteří posprejovali budovu penzionu. Dva muži ve věku osmadvacet a dvaatřicet let jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až rok za mřížemi. (FOTO)

V. Novoroční řidiči pod vlivem drog a se zákazy řízení

Prvního hříšníka se zákazem řízení zastavili krátce po jedné hodině ranní kriminalisté prvního policejního obvodu v Bartolomějské ulici v Praze 1. Dva řidiče, kteří řídili pod vlivem návykových látek, vypátrali policisté z jedničkové „oháesky“ a to ve Spálené ulici a na Václavském náměstí v Praze 1. Řidiči, kteří za volantem neměli co dělat, jezdili i na Praze III. Zkušenosti s tím mají policisté z místního oddělení Letňany, kteří zastavili v odpoledních hodinách „starého známého“  pod vlivem drog v Tupoleově ulici v Praze 9. Pár minut po nich zastavila hlídka „péjáků“ v pražském Jarově řidiče, který byl pod vlivem drog a navíc měl zákaz řízení. U sebe měl větší množství bankovek, o kterých se policisté domnívali, že jsou padělané. Šetřením bylo zjištěno, že tomu tak není. Všichni tito řidiči byli omezeni na osobní svobodě a to pro podezření ze spáchání trestných činů řízení pod vlivem návykové látky nebo maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 5. 1. 2020

Odkazy do noveho okna

IV. sprejerství foto

IV. sprejerství foto 

Detailní náhled

IV. sprejerství foto

IV. sprejerství foto 

Detailní náhled

IV. sprejerství foto

IV. sprejerství foto 

Detailní náhled

IV. sprejerství foto

IV. sprejerství foto 

Detailní náhled

IV. sprejerství foto

IV. sprejerství foto 

Detailní náhled

III. nebezpečné předměty - foto

III. nebezpečné předměty - foto 

Detailní náhled

III. nebezpečné předměty - foto

III. nebezpečné předměty - foto 

Detailní náhled

III. nebezpečné předměty - foto

III. nebezpečné předměty - foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem