Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

První den testování na COVID-19

KRAJ - Krajské ředitelství policie Libereckého kraje pro své zaměstnance spustilo unikátní možnost dobrovolného testování na příznaky coronavirové infekce. 

Ve středu 6. května spustilo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje ve spolupráci se Zdravotnickým zařízením Ministerstva vnitra - Oblastním zdravotnickým zařízením Ústí nad Labem, testování svých policistů a zaměstnanců na COVID-19.3.jpg

V první vlně, která proběhla v ranních hodinách v areálu Územního odboru Liberec, byli otestováni na příznaky související s coronavirovou infekcí více jak čtyři desítky policistů zařazených do tzv. první linie, tedy těch, kteří působí v opatřeních na hraničních přechodech. V dalších fázích pak budou testováni také policisté z přímého výkonu, kriminalisté a samozřejmě také občanští zaměstnanci.


Ve čtvrtek 7. května budou testování také policisté z Odboru cizinecké policie  a Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál krajského ředitelství, a to přímo na hraničních přechodech v Harrachově a Petrovicích. Odborný zdravotnický personál tak bude protestovávat policisty přímo v terénu za využití speciálně vyčleněného odběrového vozu.

Testování, do kterého se přihlásilo na šest stovek policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, má za cíl nejen zmapovat zdravotní stav policejního sboru a jeho zaměstnanců, ale také jasným způsobem poukázat na aktivní přístup ředitelství v péči o kolektiv svých pracovníků a dát zřetelným způsobem najevo zájem o jejich zdravotní stav. 


6. května 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem